quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Promenad.hu archívum

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának

2018. október 15.

A Balla Géza borászat legjobb borait és Fodor Krisztián chef ételeit kóstolhatták meg azok, akik részt vettek a Makó Hagymatikum Gyógyfürdő borvacsoráján. A nagy sikerre való tekintettel jövő hónapban ismét egy nemes pincészet kínálataival készül a fürdő.

Különleges volt a szombati nap a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben: a délután során a Magyar Fürdőkultúra Napját ünnepelték, este pedig exkluzív borvacsorán vehettek részt azok, akik előzetesen jegyet váltottak rá. Lajtosné Papp Noémi, a fürdő marketingcsoportjának vezetője elmondta, a Hagymatikum számára fontos a zene, a kultúra és a gasztronómia is, amelyek az este során találkoztak egymással.

– A visszajelzések alapján biztosan fogunk még szervezni ilyen borkóstolót, előreláthatóan november közepén. Erre a rendezvényre pár nap alatt elkeltek a jegyek és a visszajelzések alapján úgy látjuk, szükség van ilyen estekre – fogalmazott a fürdő marketingcsoportjának vezetője.

Fodor Krisztián chef ötféle fogással készült erre az estre. Mint elmondta, nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az ételek és a borok összhangban legyenek. A lazacos zöldsalátához mangó vinegrettet és Balla Géza Királyleánykáját szolgálták fel, a garganelli tésztával felszolgált fácánleveshez a borászat különleges új termékét választották, az ízletes marhapofához a Kadarkát kínáltak, míg a desszerthez a pincészet Feketeleánykáját és a sajtválogatáshoz a Sziklabort és a Feketeleányka Cabernet Franchot választotta a fürdő séfje.

Akli Tamás, a Balla Géza borászat kereskedelmi képviselője mesélt a meglepetés borról is, amelyet Makón mutattak be: ez a gyors eljárással készült fehér Kadarka, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy a kék szőlőből főleg vörösborok készülnek, azonban ez egy száraz fehérbor.

– Idén nagyon jó szőlőtermésünk volt, óriási cukortartalommal szüreteltünk és elképesztő alkoholfokok születnek majd – tette hozzá Tamás.

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 1

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 2

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 3

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 4

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 5

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 6

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 7

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 9

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 10

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 12

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 13

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 14

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 15

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 16

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 17

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 18

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 19

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 20

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 21

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 22

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 23

Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának 24

Forrás: makoihirado.hu