Virsli és sör – az elmaradhatatlan duó május elsején

Bár idén kénytelenek vagyunk mellőzni a nagy “csinadrattákat”, otthon azért varázsolhatunk ünnepi hangulatot.
Minden óvintézkedés betartása mellett bográcsozhatunk közösen, fújhatunk fel lufikat, és ha már hagyományos majálisi menü, együnk virslit, igyunk sört hozzá!
A legjobb egyébként a juhbeles virsli, amit nem szabad és kell főzni, csak melegíteni, és pár perc alatt el is készül. Roppanós, finom, hozzá mehet a mustár és a friss kenyér, csalamádé vagy bármilyen savanyúság. De grillezhetjük is – no nem a juhbeleset, az elpattan könnyen, de bármilyen más virsli kiválóan alkalmas rá. Be is irdalhatjuk előtte. Pompás csemege tud lenni. A sört Önökre bízzuk.

sausage and beer
De miért épp sörrel és virslivel ünnepel a magyar?
Hegyesné dr. Vecseri Beáta, a Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékének docense szerint azért alakulhatott ki éppen ez a páros Magyarországon, mert amíg a bor a parasztsághoz, a földművelő réteghez tartozott, a sört – és a virslit is – az ipari proletariátus állította elő. A munkásosztálynak pedig az általa előállított terméket ajánlotta a párt fogyasztásra, ezzel is támogatva az ipart a mezőgazdasággal szemben.
Kellemes pihenést kívánunk!
borítókép origo.hu