Anya és lánya is tartolt az idei vásárhelyi Fánkmustrán!

Kónya Gizella és kamasz lánya, Imre Petra nem először sütöttek-főztek gasztronómiai megmérettetésre. Az idei fánk mustrán Petra a rózsafánkkal, Gizella pedig a csörögével és a hagyományos szalagosával is kiérdemelte az arany minősítést.

Az Ifjúsági Klub adott otthont a fánk szerelmeseinek február 11-én, ahová mindenféle fánkot vártak, szalagosat, töltöttet, csörögét, mázasat, mindent, ami fánk!
Idén is értékelte a zsűri a kinézetet, állagot, na és persze az ízeket!

Imre Petra bár még csak 14 éves, otthonosan és előszeretettel mozog a konyhában, és talán nem is lehetne ez másképp, hiszen édesanyja, Kónya Gizella is imád sütni-főzni, finomságaival pedig számtalan alkalommal nyert már az Ics Fürjészet színeiben kiváló minősítéseket az Ízök Fesztiválján, vagy a Hód-tavi Gasztro Lovagi tornán.
Petra lapunknak elmondta, először sütött rózsafánkot, aminek az a lényege, hogy egy, a palacsinta tésztánál sűrűbb állagú tésztát kell kikeverni, szódabikarbónával. A sütőformát forró zsiradékba kell mártani, majd a tésztába, és így kell belehelyezni a serpenyőbe vagy lábasba, majd ott aranybarnára sütni.
„Szeretem a fánkot, és azért döntöttem úgy, hogy indulok a fánk mustrán, mert a Vásárhelyi Ízök fesztiválján is sikert arattam a muffinjaimmal„ – mesélte vidáman.

Gizella hagyományos szalagossal készült, aminek a titka szerinte a jó alapanyagok és persze, hogy nagyon oda kell figyelni a sütésnél, nehogy megégjen. Élesztős tésztát készített, és a végeredmény tökéletes lett. Házi, birsalma lekvárral tálalta. Sütött még a Vásárhelyen ismert és kedvelt csörögt is, ezt persze sütőporral, és porcukorral tálalta. Még megtudtuk, nem süt túl gyakran fánkot, csak a farsangi időszakban, de olyankor iskolai farsangra is például ezzel kedveskedik a gyerekeknek és szüleiknek.

Gratulálunk az anya-lánya duónak!