quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 09. 12. péntek
  -  Mária
Makó

Makón nyitja meg legújabb mintaboltját a mórahalmi Varga Pékség

2020. november 25.

Habár a jelenlegi kaotikus helyzet nem mondható kedvezőnek a vállalkozások számára, a sok megkeresésre és pozitív visszajelzésekre alapozva még Decemberben megnyitja mintaboltját Makón a Városi Piac területén a mórahalmi Varga Pékség.

A családi vállalkozásként indult pékség immáron 25 éves múltra tekint vissza, de az alapításkor megfogalmazott filozófia és szemlélet mind a mai napig változatlanok. Ez a cég sikerének kulcsa! Felgyorsult világunkban elismerést érdemlő az, ha valaki nagyüzemben hagyományos, csészében érlelt kovászos technológiát alkalmaz kenyerei készítéséhez. Mivel egyre többen figyelnek oda táplálkozásukra és keresik az egészséges élelmiszereket a Varga Pékség termékei évről évre egyre keresettebbek.  

Varga Ferenc, a cég alapító ügyvezetője elmondta: „Kiemelten büszkék vagyunk rozskenyér kultúránkra, hiszen sikerült létrehoznunk egy olyan termékcsaládot, melynek elkészítése teljes mértékben a homokháti hagyományokon alapul és maradéktalanul megfelel a modernkori reformtáplálkozás elvárásainak. Rozs- és rozsos kenyereink egyaránt adalék- és színezőanyag mentesek, rendkívül gazdagok ásványi anyagokban és rostokban, ezzel elősegítve az emésztést illetve jótékony hatásuk van a cukor- és egyéb emésztési problémákkal küszködő betegek gyógyulásában. Igazi kuriózumnak számít erdélyi vert kenyerünk, melynek receptúráját szülőhazájából hoztuk el, tésztája 40% főtt burgonya hozzáadásával készül. Kenyereinken kívül szinte minden termékünkre ráillik a kézműves jelző. Csak a dagasztáshoz használunk gépeket, a formázás minden esetben kézzel történik. Megemlítenénk itt példaként kalácsainkat, melyeknek másik titka a lassú kelesztési eljárás: az érés alatt fokozatosan változik a tészta és nyeri el végső, ellenálhatatlan íz- és aromavilágát.”

A cég nyolcadik mintaboltját a Városi Piactér 3 szám alatt (a virágüzlet és a hentesbolt között) fogja hamarosan megnyitni és bízik abban, hogy többi üzleteihez hasonló sikereket fog elérni. A nyitás pontos időpontjáért és egyéb információkért kövessék Facebook oldalukat (https://www.facebook.com/morahalmivargapekseg), vagy keressék az üzletre hamarosan kihelyezésre kerülő tájékoztatót.