Vörösborok domináltak a Bormustrán

Gajáta Fanni – Makó
Hat különböző borral érkezett a Glorius Bormustrájára Pataki Andor két fehér- és négy vörösbort párosított a vacsorához.
– A hat közül öt szárazzal és egy édes borral készültem. Mindegyik ital nagy összhangban lesz az ételekkel és a desszerttel – tudtuk meg a borkedvelőtől. – Ma este inkább Fodor Krisztián ízlésvilágát ismerhetjük meg. Ő döntött a borokról, hogy melyik fogáshoz mi passzolna jól.
A mesterszakács nem csak kiválasztotta, hanem meg is kóstolta mind az étel- és italkínálatot. Andor az utóbbiakat nem csak bemutatta, hanem fel is szervírozta a vendégeknek.
Fodor Krisztián nem csak ízletes, hanem különleges menüvel készült péntek estére. A Glorius Étterem konyhafőnöke és mesterszakácsa aszalt paradicsomos kecskesajt mousse-szal, kacsamájjal, mézes császárhússal, konfitált kacsazúzával, illetve étcsokoládés trüffellel és mentás vilmoskörte parfé grillázzsal készült, mint hűsítő. Ezekhez jól harmonizáló borokat választott.
– A kecskesajthoz Sauvignon Blanc-t, a kacsamájhoz 2011-es kékfrankost, a császárhúshoz Cabernet Sauvignont képzeltem el – mondta Krisztián. – Az egyik főételben, a mézes császárhús céklás burgonya köretében háromféle kömény harmonizál, míg a konfitált kacsazúza gyökérzöldség köretét házilag füstöltük fel.
– Az ételsort és a hozzájuk felszolgált borokat magam képzeltem el, azonban fontos kiemelni, hogy az elkészítésben rengeteget segítettek nekem a konyhában dolgozók – tette hozzá a konyhafőnök.
További képeink itt láthatók.