300 adag kolbászt sütöttek

Forró Flóra – Pitvaros
– Délelőtti órákban ha a vendég betoppan – mondta Tószegi Gyula a program szervezője -a sertés leölését, szétszedését – megtisztítás után természetesen – feldolgozását, láthatják. Reggelit tudnunk biztosítani, hagymás vért sütünk, amíg az ebéd el nem készül. Az ebéd a szokásos menüből áll: hurka, kolbász, töltött káposzta, és az ebéd után, fél 4-től kezdődik a kulturális műsor. A napnak ma csak egy sertés esett áldozatul, ugyanis a másikat már tegnap levágák, hogy ne torlódjon fel a sok munka. Ez nem böllér verseny, itt csak vendégül látják azokat akik ellátogatnak. Mint megtudtuk töltött káposzta és pörkölt nagyjából 100, a hurka és a kolbász 300 személyre készül.
Pörzsölés közben ki lehet melegedni.
Hodák Györgyné Marika néni a kezdetektől fogva tagja a segítő csapatnak. Azt mondta: nagyon jó közösség összetartó ereje van ennek a rendezvénynek. A férfiak a felelősek a hentesmunkákért, a nők a sütés-főzésért. Többek közt az ő keze alatt is készültek a töltött káposzták. 15 éve ő a helyi hagyományőrző csoport vezetője, így természetesen mindig szívesen segít.
Hodák Györgyné meg is kóstolta a remek ételt.
A délutáni programra 200-300 érdeklődőt várnak. A kulturális műsor is igen sokszínű lesz, fellép ugyanis a makói Forgatós Néptáncegyüttes, az Ambrózfalvi Small Star Dance, a Pitvarosi Szlovák Hagyományőrző csoport, és a szintén helyi Betonpillangók nevű, anyukákból álló csapat. Ezek után a „Disznó Torna” című verseny kezdődik, melyen egyénileg is megmérettetheti magát minden vállalkozó szellemű érdeklődő.
– Ez egy sorverseny 3 számból áll. Egy a disznótoron készült képekből kell időre összerakni egy puzzlét, de lesz bélfújó és kolbászevő verseny is – tette hozzá a szervező.
Az est folyamán fellép még Dankó Szilvia, és Matyi és a hegedűs. Majd folytatódhat a buli kifulladásig.
További képeink itt láthatók.