quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 08. 16. szombat
  -  Ábrahám
Makó

A polgármester is batyuval érkezett…

2016. február 19.


Gajáta Fanni – Makó


Batyuval a vállán érkezett Farkas Éva Erzsébet polgármester a farsangi batyusbálra. Azonban a csomagban étel és ital helyett elismerő oklevelek lapultak: a helyi nyugdíjas klubok és csoportok vezetőinek a munkáját ismerte el a város első embere.

– Engedjék meg, hogy köszönetemen és hálámat fejezhessem ki a képviselőtársaim nevében is, azért a sok-sok rendezvényen való részvételért, amellyel támogattak bennünket – hangzott el Farkas Éva Erzsébet köszöntőjében.

Ferenczi Józsefné is kapott elismerő oklevelet.

A batyusbálra mindig finomabbnál finomabb süteményekkel és italok érkeznek az idősebb generáció tagjai. A makói Gerizdesi Nyugdíjas Klub asztaláról is rengeteg sós és édes ropogtatnivaló közül lehetett szemezgetni. Ferenczi Józsefné elmondta, hogy ilyenkor nem beszélnek össze, hogy ki mit készít, csak alkotnak.

– Én most kis apró húsgolyókat készítettem, de volt, aki zserbót vagy éppen sósperecet sütött – árulta el a klub vezetője. A Gerizdesi Nyugdíjas Klub 35 tagja nem unatkozik, nagyon sok programot szerveznek, vagy éppen résztvevőként vannak jelen. – Már tavaly és az idei a busójárásra is sütöttünk csörögefánkot, amelynek nagy sikere volt.

Vigh Zoltánné sem tétlenkedett délelőtt, sajttekercset készített, amelyet mindenki jóízűen fogyasztott. Bár a recept nem saját, hanem mástól kapta, elárulta nekünk, hogyan lehet elkészíteni.

– A trappista sajtot kétszer is forró vízbe kell tenni, majd ha megpuhult, ki lehet nyújtani. Natúr ömlesztett sajtot vajjal össze kell keverni, amelyet elkenünk rajta, majd mehet rá a sonka. Piros aranyat és vöröshagymát is lehet belerakni, akkor úgy még jobb. Feltekerjük, hűtőbe tesszük pihenni és lehet szelni – avatott be minket a háziasszony. Férje, Vigh Zoltán hozzátette, hogy tigris kiflin a legfinomabb.

A bálon a jó zenék mellett a Nefelejcs népdalkör is fellépett. A hangulatról Csikota Imre és zenekara gondoskodott. A dalokra többen is táncoltak és még együtt is énekeltek a zenészekkel.

A bálról készült további képeink itt láthatók.