Egy éves a Glorius hotel

Gajáta Fanni – Makó
Ezen a héten lesz egy éves lesz a makói négycsillagos Grand Hotel Glorius, amely egyedi stílusával kiemelkedik a több száz hazai szálláshelyadótól. Ezt Gergely Gábor a hotel igazgatója is megerősítette: rengeteg vendégük a legszebbnek titulálja a ’20-as éveket idéző, art-deco stílusú épületet. Nem csak építészileg idézi a békebeli időszakot a Glorius, hanem az étlap, az személyzet öltözéke és a zene is azt sugallja, amikor belép valaki az ajtón.
– Szerencsére el tudjuk mondani, hogy Magyarországon már megismertek minket. Elsősorban Budapestről vártunk vendégeket az elmúlt pár hónapban. Tapasztalatink szerint a fővárosból nyugdíjasok és fiatal menedzserek érkeznek hozzánk – mondta Gergely Gábor. Hozzátette: olyan szállóvendégük is van, aki a Gloriusból jár át Aradra vagy Nagyszentmiklósra dolgozni. A magyarokon kívül egyre több a román és szerb vendég is.
– Az első év marketingje főképp Magyarországot célozta meg, egész szeptemberben az egyik kereskedelmi adón látható a reklámunk, illetve a közmédiával is kötöttünk szerződést. Egy hónapja kezdtünk el komolyabban reklámozi Romániában és Szerbiában.
A vendégek többségében olyan magyar családok, akik a SZÉP kártya előnyeit kihasználva szállnak meg a hotelben. Egy év alatt kialakult a fitnesz-wellness szolgáltatása is a Gloriusnak: finn- és infraszaunát, fitnesztermet és thai masszázst is igénybe lehet venni. A szobákhoz pedig fürdőbelépők is járnak.
– Nyárra kialakítottuk a Glorius Fröccsteraszt, amely esténként nagyon szépen muzsikált. S ha már zene, élő zenével is vártuk a kedves vendégeinket. Most a születésnapi swing estre készülünk, illetve ősszel is lesznek további zenés estjeink a teraszon, ha az időjárás engedi – avatott be a tervekbe Gergely Gábor.
Több híres magyar is megszállt már a hotelben, ilyen például Kőhalmi Zoltán és Ihos József humorista, Frajt Edit színésznő. Illetve Szentpéteri Csilla zongoraművésznő is gyakran megfordul itt.
Jelenleg 25 fővel dolgozik a hotel. Az igazgató és a vendégek szerint is mosolygósak, kedvesek és segítőkészek az alkalmazottak, ennek pedig nagy vonzereje van a vendéglátó szakmában.
Fodor Krisztán, a Glorius Étterem konyhafőnöke elmondta, az étlapukkal a magyar és a helyi különlegeseket szeretnék megjeleníti. – A hagyományokat szeretnénk ötvözni a modern gasztronómiával.
Jelenleg egy új étlapon dolgozik a séf, de egy-két fogást már elárult nekünk. Az étlapon a klasszikus túrós csusza mellett fellelhető lesz például csibemáj zserbó mézes gesztenyével és hagymalekvárral is.
A hotelben szeptember 18-án születésnapi estet tartanak. A sztárvendégként Pély Barna látogat el Makóra, aki zenei stílusa passzol a szállodáéhoz. 4 fogásos gálavacsora és 5 fajta pálinkakóstolásra is lehetőség lesz azoknak, akik részt vesznek ezen.