quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 06. 18. szerda
  -  Arnold, Levente
Makó

Megnyitott a Fúzió

2014. június 09.


– Három éve vettük meg a Fúziónak otthont adó belvárosi, 400 éves pincét, az építkezést azonban csak tavaly kezdük el – bocsájtotta előre a társtulajdonos, ügyvezető és főborász Gál Tibor.

Mint hangsúlyozta, nincs arról szó, hogy a többfunkciós létesítmény megnyitásával új irányt vett volna a pincészet, inkább „csak” látványosabbá vált. „Így jobban meg tudjuk mutatni, jobban ki tudjuk emelni az értékeinket” – mondta.

Szavai szeint a többfunkciós Fúzió Szeredi Tamás vezette sommeliere konyhája a pincészet boraihoz készít ételeket az egyszerűbb falatoktól kezdve a komoly, nagy borvacsorákig. Az Egri Bikavér-múzeum a borvidék zászlós borának szakmai hátterét mutatja be a szőlőfajtáktól, termőterületektől kezdve az érlelésen és technológiai kérdéseken át egészen a Bikavérhez köthető legendákig. Az pedig külön izgalmakat kínál, hogy egy berendezés segítségével ki-ki összeállíthatja a saját valódi Egri Bikavérét, amelyet le is palackoznak számára. Az említetteken túl maga a pincészet is a Fúzióba költözött, az eredeti helyszínen, a verőszalai pincesoron már csak az érlelés maradt meg.

A Fúzió építészeti kialkatítás sem hétköznapi: Gál Tibor szavaival élva „lezser, ugyanakkor karizmatikus, ekképp kontrasztos” arculatot kaptt a létesítmény.

A Fúzió kialakításánál lényeges szempont volt az is, hogy művészeti programokat befogadó „gasztrokocsmaként” hiánypótló találkozási pontja legyen az egrieknek és az ide látogató turisták számára is.