Bronzfagyit készítettek a szegedi cukrászok

A balatonfüredi Szőke zserbónak viszont nem volt párja.
A harmadik helyezést szerezte meg Novák Ádám és Elek Rita tökmagos-málnás fagyija a szegedi Reök Kézműves Cukrászdából az idei Év fagylaltja verseny döntőjében. Ez édes alkotás ezzeé Régió kiváló fagylaltja címet is kiérdemelte.
Az Év fagylaltja vándorkupát és az aranyérmet Dobó Norbert balatonfüredi cukrász Szőke zserbó fantázianevű fagylaltja nyerte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén. A cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyében a Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert mögött Ladányi László lett a második a szeghalmi Ladányi Cukrászdából való Lazy Berry fantázianevű fagylaltjával a szegedi tökmagos-málnás fagyi előtt.
A mentes kategória győztese szilvás fekete tea fagylalt lett, Wilheim Dávid alkotása a balatonmáriafürdői Pingvin Fagylaltozó és Cukrászdából. Második helyen Böröczky-Asztalos Ágnes Tök jó elnevezésű fagylaltja végzett a balatonszemesi Margaréta Fagyizóból, harmadik helyezést ért el a csokoládés kókusz sorbet, Reif Ferenc cukrász alkotása a polgárdi Dock Cukrászdából. A alapanyaggyártók, forgalmazók versenyét a szilvás-ropogós mandula granolával (Rétfalvi Attila – Master Martini Kft.) nyerte, a mentes kategória győztese a ribizlis mákfagylalt lett (Cseri Róbert, KEN Carpathia Kft.).
A Magyar Cukrász Ipartestület által meghirdetett az Év fagylaltja versenyére nevezett fagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülhettek, kizárólag saját készítésű öntetekkel ízesítve és díszítve. A mindenmentes kategóriába hozzáadott cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltokkal kerülhettek a versenyzők.
Fotó: Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület