A tél hangulatát és ízeit idézi a Glorius új étlapja

December közepétől megújított, az évszakhoz is illő kínálattal várja vendégeit a Grand Hotel Glorius étterme. A makói négycsillagos szálloda télre hangolt étlapját a szezonalitás mellett a kreatív és praktikus választék jellemzi.
A leghidegebb hónapok beköszöntével újragondolt á la carte étlap fogadja a Gloriusba éttermébe betérőket.
– A vendégeinknek a megszokott magas színvonalú, de egy letisztult, szűkebb kínálattal készülünk, amelyben természetesen mindenki megtalálhatja majd a kedvére valót. A kapott visszajelzések és a jelenlegi helyzet mentén reformáltuk meg a téli választékunkat, harmóniában az évszak alapanyagaival és igényeivel – avatott be Román Zoltán.
A négycsillagos szálloda főszakácsa elmondta, a tervezésnél figyelembe vette, hogy ebben az időszakban a tartalmasabb és a forró étkek a legnépszerűbbek.
– A közkedvelt és ismert fogásokat ezért megtartottuk, de gazdagítottuk, esetleg új, vagy több körettel tálaljuk. A népszerű makói hagymaleves és a filézett harcsa halászlé mellett a gyöngytyúk erőlevest most főtt fürjtojással és tésztával kínáljuk, a marhapofa gulyást pedig juhtúrós sztrapacskával – ismertette a leves választékot a konyhavezető, aki saláták közül a mediterrán csicseriborsót, az előételek közt pedig a grillezett Szent Jakab kagylót emelte ki újdonságként.

A chef hozzátette, tapasztalatai szerint a Glorius vendégei bár előnyben részesítik a hagyományos ízeket, de nyitottak az újdonságokra is, ezért mostanság már bátrabban mer kísérletezni a fogásokkal.
Tészták közül a fehérboros-tejszínes lilaburgonya gnocci is felkerült az étlapra, a főtételek közt pedig megtalálható többek között az ismertebb rántott camembert, a roston sült zöldfűszeres harcsaderék, a konfitált kacsacomb éppúgy, mint a sörben párolt sertéscsülök, a csirkemell rolád és a borjú bécsi is.
Az ínyencek pedig rib-eye steak-et és bélszínt Rossini módra is fogyaszthatnak majd, a köretek közt az ebben az évszakban jellegzetes párolt és a savanyú káposzta, valamint a sütőtök is megjelenik. A desszertek körében pedig újdonságként fogyasztható a békebeli hangulatot idéző, klasszikus flódni is.

Mint megtudtuk, az újítások nem csak az á la carte fogyasztásban, de a napi menü kínálatban is tapasztalhatóak; utóbbiba is igyekeznek belecsempészni a szezonalitást. Román Zoltán a teljes ételsort végigkövetve elárulta, ő maga mindegyiket szívesen fogyasztja, és jó szívvel ajánlja is. Így nincs más teendő, mint a kiváló minőségű alapanyagokból készült finom új ételsort kipróbálni a Grand Hotel Glorius éttermében.
