quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Térség

Egyre zöldebb a makói Grand Hotel Glorius

2021. szeptember 10.

A makói négycsillagos szálloda működése óta számos környezettudatos megoldást alkalmaz; szeptembertől komoly napelemes rendszer teszi még hatékonyabbá és takarékossá működését. A Grand Hotel Glorius más területeken is hosszú távú stratégiákban gondolkodik.

Mint arról korábban a Makó Híradó beszámolt, rendkívül pozitív mérleggel zárta a nyarat a Glorius; vendégszámában és bevételeiben is növekedni tudott az elmúlt évekhez képest.

A jó eredmény egy összehangolt csapatmunkának és annak a tudatos tervezésnek köszönhető, amit a hotel vezetése képvisel.

– Határozottak vagyunk a céljainkat illetően, amelyhez rugalmas szemlélettel és nagyfokú kreativitással is állunk. A pandémiás időszak arra ösztönzött bennünket, hogy felkészültek legyünk és előremutató megoldásokban gondolkodjunk, de megőrizzük azt a miliőt, amelyet szeretnek a vendégek – avatott be a szálloda igazgatója.

Csábi Mihály elmondta, a sikeres nyári szezon most egy mozgalmas szeptemberrel folytatódik a szállodában, amelyben céges rendezvények, üzleti tréningek és esküvők is színesítik a Glorius életét.

A dinamikát segíti, hogy mindenki igyekszik a korlátozás-mentes időszakot és a kedvező időjárást kihasználva a közösségi eseményeit megszervezni, másrészt az emberek felszabadultabbak és bizakodóak. Ebben maximálisan partner a Grand Hotel Glorius is, amely maga is folyamatosan keresi a megújulás lehetőségeit.
Már a tesztelés fázisában van a megreformált őszi étlapjuk, a szakképzési rendszer változásainak köszönhetően pedig a jövőben nem csak gyakorlati helyszín maradnak, de az oktatási folyamat szerves szereplőivé is válnak.

– A konyhai és az éttermi szakmák, valamint a turizmus területén tudunk aktívan bekapcsolódni a tanításba. Az ismeretek átadásán túl egy fontos szempont számunkra a saját dolgozók kinevelése is. A jelenlegi állományunkat tekintve is vannak erre pozitív példáink – foglalta össze a direktor, aki elárulta, inspiráló légkörben folyik náluk a munka.

A jövőt tekintve meghatározónak tartja Csábi Mihály a Hagymatikum fejlesztést, amely a városvezetéssel és a többi szállásadóval való szorosabb együttműködést is generált.

Jövő év első felében a legfontosabb turisztikai attrakció alternatív programokkal való kiváltása létfontosságúvá válik a szektor szereplői és Makó számára is. A következő időszak ezért sok egyeztetést, új ötleteket és együtt gondolkodást igényel majd.

A hosszú távú projekteket tekintve komoly eredményről is beszámolhat a Grand Hotel Glorius. Pályázati forrásnak köszönhetően 50 kW-os napelemes rendszer került kiépítésre a szállodában, amelynek tetejére nagyjából 120 panelt szereltek fel.

– Markáns villamos energia fogyasztásunk van, aminek a költségeit ezentúl negyedével csökkenti majd ez a lehetőség. A környezettudatos szemlélet a mindennapjaink része; szelektíven gyűjtjük a hulladékot, megfelelő minősítésű kemikáliákat forgalmazó beszállítókkal működünk együtt, valamint a konyhai hulladék és zsiradék kezelésére is figyelünk – zárta a beszélgetést a Glorius vezetője.


Forrás és képek: Makó Híradó
Drón felvételek: Borka Barnabás