Mutatjuk Vásárhely legújabb cukrászdáját – szombaton nyitott

A tram-train végállomásának szomszédságában, a Kistópart utcában nyílt meg Vásárhely legújabb cukrászdája. A környéken hiánypótlónak számító Mangó Cukrászda szombaton nyitotta meg kapuit az édességkedvelők számára, kínálatában pedig a sütemények és fagyi mellett kávéval, jégkásával és üdítőkkel is várják vendégeiket.
A cukrászda megálmodója és egyben maga a cukrász, Szepesi Zoltán elmondta, a Deszken már jól bejáratott és negyven éve üzemelő Vörös-Szekfű étterem dolgozója volt, amikor az egykori tulajdonos felajánlotta neki a vendéglátóhely további működtetését. Zoltán természetesen élt a lehetőséggel és szerette volna tovább vinni házi süteményei és kézműves fagylaltjai hírét.
Amikor először eljöttem megnézni az üzlethelységet, láttam, hogy nagy a nyüzsgés a környéken. Szemben van egy park, ahol emberek sétálnak, rengeteg a panel és nagy a lakóközösség
– mondta a cukrász, akinek így esett a választása Vásárhelyre, azon belül pedig a Kistópart utcára.

A nyitást megelőző előkészületek során beszélgettünk a lakóközösséggel, és amikor elárultuk mit tervezünk, azt a visszajelzést kaptuk tőlük, hogy tényleg jó lenne ide egy cukrászda, hiszen nagyon hiányzik a környékről. Ezen aztán felbátorodtam, és rájöttem tényleg jó ötlet volt és ezt meg kell csinálni
– árulta el Zoltán.
A Mangó Cukrászda a szombati nyitónapon ínycsiklandó fagylalttal és házi süteménnyel várta a látogatókat, ám a mennyiség úgy tűnik mégiscsak kevésnek bizonyult, a vásárlók ugyanis rekordgyorsasággal kapkodták el a jobbnál jobb íz világú édességeket.
Én úgy gondoltam, hogy nagy mennyiségű süteményt fogok küldeni és elég lesz, de rá kellett jönnöm, hogy kevés
– nevetett Zoltán, aki szerint mindez azt bizonyítja, hogy a süteményei ízlenek a vásárlóközönség számára. A cukrász hozzátette, rengetegen gratuláltak nekik a nyitáshoz.

A tulajdonos azt is elmondta, a sütemények és a fagylaltok Deszken készülnek, onnan érkeznek Vásárhelyre.
A kínálatban számos saját fejlesztésű süti-különlegességet lehet kóstolni, ilyen például az angol citromtorta, vagy az almás-karamellás, amely főzött karamellpudingból és két piskótaréteg által közrefogott almatöltelékből áll, de ha a vendégek mégis a hagyományos ízeknél maradnának, azt is megtehetik: csoki torta, dobos torta, krémes és somlói galuska színesíti a palettát.
Ezekben a süteményekben tényleg lehet valami különleges, olyan gyorsan elkapkodják, hogy a délutáni ottjártunkkor sajnos már nem is tudtunk mindent lefotózni, de ez esetben talán nem is a fénykép a lényeges: beszéljenek inkább az ízek!