quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely

Mutatjuk Vásárhely legújabb cukrászdáját – szombaton nyitott

2021. augusztus 10.

A tram-train végállomásának szomszédságában, a Kistópart utcában nyílt meg Vásárhely legújabb cukrászdája. A környéken hiánypótlónak számító Mangó Cukrászda szombaton nyitotta meg kapuit az édességkedvelők számára, kínálatában pedig a sütemények és fagyi mellett kávéval, jégkásával és üdítőkkel is várják vendégeiket.

A cukrászda megálmodója és egyben maga a cukrász, Szepesi Zoltán elmondta, a Deszken már jól bejáratott és negyven éve üzemelő Vörös-Szekfű étterem dolgozója volt, amikor az egykori tulajdonos felajánlotta neki a vendéglátóhely további működtetését. Zoltán természetesen élt a lehetőséggel és szerette volna tovább vinni házi süteményei és kézműves fagylaltjai hírét.

Amikor először eljöttem megnézni az üzlethelységet, láttam, hogy nagy a nyüzsgés a környéken. Szemben van egy park, ahol emberek sétálnak, rengeteg a panel és nagy a lakóközösség

 – mondta a cukrász, akinek így esett a választása Vásárhelyre, azon belül pedig a Kistópart utcára.

A nyitást megelőző előkészületek során beszélgettünk a lakóközösséggel, és amikor elárultuk mit tervezünk, azt a visszajelzést kaptuk tőlük, hogy tényleg jó lenne ide egy cukrászda, hiszen nagyon hiányzik a környékről. Ezen aztán felbátorodtam, és rájöttem tényleg jó ötlet volt és ezt meg kell csinálni

– árulta el Zoltán.

A Mangó Cukrászda a szombati nyitónapon ínycsiklandó fagylalttal és házi süteménnyel várta a látogatókat, ám a mennyiség úgy tűnik mégiscsak kevésnek bizonyult, a vásárlók ugyanis rekordgyorsasággal kapkodták el a jobbnál jobb íz világú édességeket.

Én úgy gondoltam, hogy nagy mennyiségű süteményt fogok küldeni és elég lesz, de rá kellett jönnöm, hogy kevés

– nevetett Zoltán, aki szerint mindez azt bizonyítja, hogy a süteményei ízlenek a vásárlóközönség számára. A cukrász hozzátette, rengetegen gratuláltak nekik a nyitáshoz.

A tulajdonos azt is elmondta, a sütemények és a fagylaltok Deszken készülnek, onnan érkeznek Vásárhelyre.

A kínálatban számos saját fejlesztésű süti-különlegességet lehet kóstolni, ilyen például az angol citromtorta, vagy az almás-karamellás, amely főzött karamellpudingból és két piskótaréteg által közrefogott almatöltelékből áll, de ha a vendégek mégis a hagyományos ízeknél maradnának, azt is megtehetik: csoki torta, dobos torta, krémes és somlói galuska színesíti a palettát.

Ezekben a süteményekben tényleg lehet valami különleges, olyan gyorsan elkapkodják, hogy a délutáni ottjártunkkor sajnos már nem is tudtunk mindent lefotózni, de ez esetben talán nem is a fénykép a lényeges: beszéljenek inkább az ízek!