Csúcsra jár ma az állattenyésztési napok sorozata


Néhány óra alatt szinte az összes parkoló – legalább is a legjobb helyek – megteltek a kiállítási centrum környékén, jelezve, a remek idő és a sok jó program hatalmas tömegeket vonzott ki már délelőtt a XXIII. Állattenyésztési napokra.
Összefutottunk idén is Benke Laci bácsival – természetesen a főzőverseny helyszínén – aki idén ismét felügyeli a gasztro-eseményeket. Laci bácsi elmondta, ebben az évben még színesebb és kreatívabb a felhozatal. A mesterszakács sisakban járta körbe a főzőket, mindenhol pár jó szót, tanácsot hagyva.
Prof. dr. Mucsi Imrével a vadászati kiállításon találkoztunk. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi helyettes államtitkára elmondta, eddig még egy rendezvényt sem hagyott ki, így látja, az állattenyésztési napok évről-évre megújul. 80 százalék már ismert dolog, program mellé, legalább 20 százaléknyi újdonság társul minden évben. Az idei felhozatalt különösen színesnek és színvonalasnak ítélte.
A látnivalókat ezúttal is lehetetlenség lenne felsorolni, nem is kíséreljük meg, inkább pár érdekességről számolunk be. Nagy siker idén a kisállat simogató és a szalmavár is, a vadászsátort pedig idén világosra és az állathangokkal még interaktívabbá tették. Különleges állatot is látni szép számmal, mi két baromfi fajtán lepődtünk meg leginkább.
Ezt a baromfit csak “néger kakasnak” nevezték a nézelődök. És valóban, simán elmenne a Negrocukor reklámjának is.
Ez a kakas sem mindennapi látvány, taraja szarvként díszíti kobakját, és erősen hasonlít magára az ördögre.
Az árusok – többel is beszéltünk – elmondták, már péntek estére nyereségessé vált a kitelepülésük, jól fogyott minden, páran azt is mondták, vasárnapra már jó eséllyel semmijük nem marad, de próbálják pótolni. Nem mindenhol, de a legfigyelmesebb standokon kóstolni is lehet a termékeket vásárlás előtt. Az őrbottyáni Hankai Sajtműhely is ilyen hely, nagyon különleges és hagyományos sajtjaival, valamint bőséges kóstolójával azonnal elcsábítja a nézelődőt.