A jó kolbász a pálinkával kezdődik


Jó hangulatú kolbászfesztivált rendeztek a tavalyi verseny sikere után szombaton délután Vásárhelyen a Károly ház udvarán. A versenyen 2-3 fős csapatok mérték össze kolbásztudományukat, majd kínálták fogyasztásra a húskészítményeket. Ezen kívül egyéb árusok portékáiból is lehetett válogatni.
Bihacsy László a Haspárti Team vezetője a jó kolbász receptjét is elárulta a Vásárhely24-nek. A jó kolbász tulajdonképpen a pálinkával kezdődik, de nem egy, hanem két pohárral, hogy a gyomorba érve ne azt, hanem egymást marják, kezdte a felsorolást az elismert szakács. Náluk a legnagyobb divat a fakó, paprika nélküli kolbász, melyhez jó zsíros hús való. Ezt a fűszerekkel együtt kell ledarálni, majd jól átkeverni. A vékonybélbe töltés után pedig már lehet is sütni. A fűszerezéshez 10 kiló húshoz, só, köménymag, bors, fokhagyma kell (1.8 , 0.2, 0.3, 0.4) arányosan, ám ízlés szerint.
Fotók: Bornemissza Péter