quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely24.com archívum

Gorgonzolás sertésszűz és szarvasgombás zellerkrémleves is volt a szegedi mesterszakács-jelöltek étlapján

2015. október 29.











Tizenöt szakács mesterjelölt futott neki a meleg konyhai gyakorlati részvizsgának szerdán a Hansági Ferenc szakiskola konyhájában.

A mesterképzést szervező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatása szerint egy általuk kiválasztott öt fogásos menüből kellett három fogást elkészíteniük a szakembereknek.

A kamara szerint bacon csipsszel és csicsóka humusszal tálalt rántott lágy tojás, rókagombás aszalt paradicsomos bulgurral és marinált cukkínivel megbolondított gorgonzolás sertésszűz-mignon, szarvasgomba-olajjal és zöldfűszeres joghurtrizottóval felszolgált zellerkrémleves, málnaragus csokipuding és szórt fűszeres szilvás pite is volt az étlapon.

A mesterjelöltek munkáját diákok is segítették. A fiatalok elsősorban az ételek előkészítésében és felszolgálásában vettek részt, a jelölteknek ugyanis csak néhány órájuk volt a menüsor elkészítésére.

Mesterszakács-jelöltekForrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara/Martonosi János

A finomságokat végül egy három tagú vizsgabizottság bírálta el. Az ízek és az ételek állaga mellett zsűrizték az étlap összeállítását, változatosságot, valamint a tálalást is. A képzést sikeresen teljesítők november közepén vehetik át mesterlevelüket.

A néhány éve visszaállított mesterképzés minőségi és etikai garanciát biztosít a megrendelőnek az általa kiválasztott partnercéggel szemben, továbbá segíti a vállalkozások tekintélyének emelését és megőrzését. Emellett számos olyan szakmai is van, amelynek gyakorlati oktatását csak akkor végezhetik el a diákok egy cégnél, ha a társaság szakoktatója rendelkezik mesterképesítéssel – olvasható a képzés kapcsán a kamara tájékoztatójában.