Kóstolt a zsűri! Kiválasztották a vásárhelyi borfesztivál legjobb szőlőnedűit!

Negyvenöt fehér- és vörös-, édes és száraz szőlőnedűt mustrált és kóstolt végig az idei hódmezővásárhelyi borfesztivál szakmai zsűrije: ezek közül választották ki a 2017-es gasztroesemény legszebb és legízletesebb ,,portékáit”.
A legjobb fehérbornak a Radó pincészet 2016-os Pécsi Chardonnay-ja találtatott, a vörösborok versenyét pedig Riczu Tamás Symbol Cuvée-je és a Maul Winery Hedonista Merlot-ja nyerte holtversenyben.
A fesztivál legfinomabb rozéját a Gedeon Birtok adta, miként a társadalmi zsűrinél külön díjat nyert PRO Gyöngyözőbort is.
Az úgynevezett egyéb kategóriában a Szabó pincészet sárgamuskotályát ismerték el kitüntetéssel.
Vásárhely bora a Vin Art Pincészet 2013-as Villányi Classicus Cabernet Sauvignon-a lett.
(Borítókép: Gedeon-borok; illusztráció; forrás: Facebook.com)