Egészséges nasi: zöldségchips

A télen felszedett kilókat életmódváltással célszerű leadni. A mozgás egyébként is fontos része az ember életének, főleg napjainkban, amikor a számítógép előtt töltött idő rohamosan nő. Most már beköszöntött a tavasz, itt a jó idő, lehet menni a szabadba nagyokat kirándulni (Mártély kiváló kirándulóhely), vagy akár használhatjuk a szabadtéri kondigépeket, vagy a közkedvelt futópályát is a Népkertben.
Aranyszabályként írják le az életmódváltással foglalkozó szakemberek, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be, mint amennyit felhasználunk, ugyanakkor legyen rendszeres az étkezésünk. Kerüljük el a gyorséttermi fogásokat, és inkább egészséges ételek kerüljenek a tányérunkba. Kerüljük a sok cukor, cukros üdítő fogyasztását és inkább egy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk. Üdítőnek fogyasszunk zöldség vagy gyümölcsturmixot.
Az egészséges nassolnivaló között említik a zöldségchipseket is. Ezek gyorsan elkészíthetőek, és bármennyire bizarrul is hangzik, de finomak is. A színek miatt a gyerekek számára is érdekes lehet, így sokkal egészségesebb étkezést lehet kialakítani a számukra.
Milyen zöldségeket használjunk?
Burgonya, karalábé, répa, cékla, répa, káposzta, de például a retek is kiváló chips tud lenni.
Elkészítésük egyszerű:
Az alaposan megmosott zöldségeket a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk, és hogy ne legyen száraz túlságosan, fűszerezett olívaolajba mártjuk őket. Most már csak a sütés marad hátra, így sütőpapírral bélelt tepsibe kell tennünk a szeleteket. Ha megoldható, ne feküdjenek egymásra, hanem egyenletesen elosztva, egymás mellé helyezzük el a zöldségeket. A sütési idő kb. 45 perc, 130 fokon.