Hólabda, egy isteni és gyors sütemény!

A látványos édesség alapja egy kakaós piskóta. Ha kisült, félbe vágjuk, kerek szaggatóval köröket vágunk ki belőle, megtöltjük a két korongot krémmel, majd kívülről is bevonjuk, és megforgatjuk kókuszreszelékben. Ugye, milyen egyszerűnek tűnik? Mert az is! Az ünnepi asztalra mi is elkészítettük, az utolsó morzsáig azonnal elfogyott.
Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 40 dkg porcukor
- 8 ek forró víz
- 8 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaó
- A krémhez:
- 1/2 l tej
- 5 ek liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés: A tojás fehérjét felverjük kemény habbá. Míg felverődik, addig a porcukrot, a tojássárgáját és a forró vízet alaposan kikavarjuk. Külön tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport. A kikevert tojássárgájás cukros keverékhez adjuk a lisztes keveréket, a végén pedig óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 150 fokon, tűpróbáig sütjük (kb 25 perc).
Amíg sül a piskóta, összeállítjuk a krémet. A tejből és lisztből sűrű krémet főzünk, miután langyosra hűlt, mehet bele a vaj és a cukor. Jól kenhető masszát kell kapnunk.
A langyos piskótából köröket szaggatunk, krémmel megtöltjük, majd a külső részeket is lekenjük vele. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk, és már tálalhatjuk is! Ha van még egy kis időnk (és a vendégsereg elvan még a forralt borral) étcsokoládéból és pici étoljaból a labdák tetejére olvasztott masszát is kenhetünk, az erkélyen vagy a hűtőben 10 perc alatt meg is dermed.
Tipp: ha teszünk egy kis vaníliát (nem aromát) a krémbe, még különlegesebb ízvilágú süteményt kapunk!
Jó étvágyat, Kellemes Ünnepeket kíván a Vásárhely24 Szerkesztősége!