quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely24.com archívum

Hólabda, egy isteni és gyors sütemény!

2018. december 25.

A látványos édesség alapja egy kakaós piskóta. Ha kisült, félbe vágjuk, kerek szaggatóval köröket vágunk ki belőle, megtöltjük a két korongot krémmel, majd kívülről is bevonjuk, és megforgatjuk kókuszreszelékben. Ugye, milyen egyszerűnek tűnik? Mert az is! Az ünnepi asztalra mi is elkészítettük, az utolsó morzsáig azonnal elfogyott.

Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

  • 40 dkg porcukor
  • 8 ek forró víz
  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • A krémhez:
  • 1/2 l tej
  • 5 ek liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A tojás fehérjét felverjük kemény habbá. Míg felverődik, addig a porcukrot, a tojássárgáját és a forró vízet alaposan kikavarjuk. Külön tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport. A kikevert tojássárgájás cukros keverékhez adjuk a lisztes keveréket, a végén pedig óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 150 fokon, tűpróbáig sütjük (kb 25 perc).

Amíg sül a piskóta, összeállítjuk a krémet. A tejből és lisztből sűrű krémet főzünk, miután langyosra hűlt, mehet bele a vaj és a cukor. Jól kenhető masszát kell kapnunk.

A langyos piskótából köröket szaggatunk, krémmel megtöltjük, majd a külső részeket is lekenjük vele. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk, és már tálalhatjuk is! Ha van még egy kis időnk (és a vendégsereg elvan még a forralt borral) étcsokoládéból és pici étoljaból a labdák tetejére olvasztott masszát is kenhetünk, az erkélyen vagy a hűtőben 10 perc alatt meg is dermed.

Tipp: ha teszünk egy kis vaníliát (nem aromát) a krémbe, még különlegesebb ízvilágú süteményt kapunk!

Jó étvágyat, Kellemes Ünnepeket kíván a Vásárhely24 Szerkesztősége!