Terem a bodza Vásárhelyen is – szedjük, és készítsünk belőle szörpöt!

Kishomok közelében szedtem ma egy nagyobb mennyiséget, és úgy döntöttem, szörpöt készítek belőle.
Recept:
Hozzávalók:
- 3 l víz
- 1 kg kristálycukor, vagy édesítőszer, esetleg méz
- 1 db alaposan megmosott, vékony karikákra vágott citrom
- 10 db szép fejlett bodzavirág
- 1 dkg citromsav
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. 3 literes üvegben, 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűvös helyen, majd palackokba töltjük. Fóliával lezárjuk a tetejüket, majd kupakokat csavarunk rájuk.
A szörpöt aztán tetszőleges arányban felöntjük vízzel, vagy szódával, savas ásványvízzel. Én utóbbival kedvelem a legjobban, még egy kis gyömbért is szoktam belereszelni az ízélmények fokozására.

illusztráció
Nemcsak finom frissítő, hanem remek immunerősítő hatású is.
A bodzavirág finom palacsintatésztába mártva és kirántva is, és tea is készíthető belőle.