Tarhonya minden mennyiségben – ismét megrendezték Tápén a fesztivált

A fesztivált Szécsényi Rózsa, Tápé önkormányzati képviselője nyitotta meg, aki elmondta, hogy a tarhonyafesztivál célja a hagyományőrzés, a tápai konyha népszerűsítése és nem utolsósorban a közösségi élmény.
Utóbbi pedig minden évben összejön a helyieknek. A tarhonyafesztivál egy igazi lokálpatrióta esemény, bár már egyre többen érkeznek Tápén kívülről is.
Az idei tarhonyafőző versenyre 284-en jelentkeztek, de nemcsak Tápéról, hanem Baktóból is jöttek versenyzők, akik összesen 17 csapatot indítottak.
Többen egészen furcsa ételeket is készítettek, volt például tarhonyás lasagne, ami egyébként különdíjat kapott. A legfinomabb étel a zsúri szerint pedig Miklós Lajoséké lett, akik birkahúsos tarhonyával nyerték a főzőversenyt.
A szervezők szerint egyébként a tarhonya szinte mindenhez, és mindenbe illik. Az évek alatt a fesztiválon láttak már a szinte mindennapos lecsós tarhonyán kívül pulykahússal vagy éppen hallal készült ételt, a legvakmerőbbek pedig volt, hogy édességet csináltak belőle.
Forrás: delmagyar.hu, fotók Frank Yvette