quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely24.com archívum

3 könnyű étel a nyári hőség idejére

2020. július 10.

A nagy hőségben nem annyira népszerű a hosszú konyhai előkészítést és tevékenységet igénylő étel, ezért most olyan ételeket gyűjtöttem össze, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Egyes tanulmányok szerint minden évszakban az idénynek megfelelő élelmiszert kellene fogyasztanunk, hogy a szervezetünk könnyen feldolgozhassa azt.

Az alábbi ételekhez nem kell séfnek lenni, bőven megugorhatóak mindenki számára.

1, Saláták

A zöldségeket, gyümölcsöket abszolút előnyben kell részesíteni, mert kiválóan támogatják a szervezetünket. A salátákat büntetlenül fogyaszthatjuk, nem fognak kilókat szaporítani rajtunk. Pillanatok alatt készíthetünk például joghurtos öntettel meglocsolt kerti salátát. A legjobb, ha a piacon szerezzük be a friss hozzávalókat, úgymint paradicsom, zöld paprika, saláta. A zöldségeket felkockázzuk egy nagy tálba, egy picit megsózzuk, majd natúr joghurttal és egy kis oliva olajjal összekeverjük. A mozzarella sajt is illik ehhez a salátához, bátran kockázzuk bele azt is. Ha különlegesebb ízre vágyunk, akkor egy kis citromlevet is facsarhatunk az elkészült salátánkra.

2, Cukkini

A cukkinis ételeket serpenyőben és tepsiben is elkészíthetjük, ráadásul a fogyókúrázók számára is bevethető alapanyag. Ha serpenyőben szeretnénk kreálni valami finomságot, akkor tegyünk egy kis oliva olajat a serpenyőbe, öntsük bele a már megtisztított, felkockázott cukkinit, szórjunk rá sót, borsot, dúsítsuk meg gombaszeletekkel és pirítsuk meg. Ha elkészült, akkor már csak köretet kell készítenünk hozzá. Ehhez az ételhez jól passzol a kuszkusz, amit szintén pillanatok alatt tálalhatunk.

A tepsiben sütött cukkini hátránya, hogy az elkészítés folyamata során be fogjuk melegíteni a konyhát. Ha ez nem probléma, akkor nagyon finom, akár vendégváró ételt is készíthetünk. A cukkinit hosszában kell felvágni több részre, majd sütőpapírral bbélelt tepsibe helyezni egymás mellé őket. A tetejére egy réteg sózott, fokhagymával összekevert tejfölt kenünk, megszórjuk sajttal és már mehet is a sütőbe. Magában is laktató étel, de saláta köretet is tálalhatunk mellé.

3, Omlett gazdagon

Az omlett is laktató étel, és pikk-pakk elkészül. Daraboljunk fel egy burgonyát, egy zöld paprikát, egy kis gombát és egy kisebb szem krumplit. A serpenyőbe tegyünk egy kis oliva olajat, azon süssük át az apróra vágott burgonyát, majd tegyük hozzá a gombát, egy felszeletelt fokhagymát és a zöld paprikát. Ha megpirult minden, üssünk rá két-három kikevert tojást. Nem kell most már a serpenyőben kevergetni ezeket, hanem ha megsült az omlett alja, akkor fordítsuk meg, mint a palacsintát, és süssük a másik oldalát is egy rövid ideig.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Képek: pixabay.com