3 könnyű étel a nyári hőség idejére

A nagy hőségben nem annyira népszerű a hosszú konyhai előkészítést és tevékenységet igénylő étel, ezért most olyan ételeket gyűjtöttem össze, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Egyes tanulmányok szerint minden évszakban az idénynek megfelelő élelmiszert kellene fogyasztanunk, hogy a szervezetünk könnyen feldolgozhassa azt.
Az alábbi ételekhez nem kell séfnek lenni, bőven megugorhatóak mindenki számára.
1, Saláták
A zöldségeket, gyümölcsöket abszolút előnyben kell részesíteni, mert kiválóan támogatják a szervezetünket. A salátákat büntetlenül fogyaszthatjuk, nem fognak kilókat szaporítani rajtunk. Pillanatok alatt készíthetünk például joghurtos öntettel meglocsolt kerti salátát. A legjobb, ha a piacon szerezzük be a friss hozzávalókat, úgymint paradicsom, zöld paprika, saláta. A zöldségeket felkockázzuk egy nagy tálba, egy picit megsózzuk, majd natúr joghurttal és egy kis oliva olajjal összekeverjük. A mozzarella sajt is illik ehhez a salátához, bátran kockázzuk bele azt is. Ha különlegesebb ízre vágyunk, akkor egy kis citromlevet is facsarhatunk az elkészült salátánkra.
2, Cukkini
A cukkinis ételeket serpenyőben és tepsiben is elkészíthetjük, ráadásul a fogyókúrázók számára is bevethető alapanyag. Ha serpenyőben szeretnénk kreálni valami finomságot, akkor tegyünk egy kis oliva olajat a serpenyőbe, öntsük bele a már megtisztított, felkockázott cukkinit, szórjunk rá sót, borsot, dúsítsuk meg gombaszeletekkel és pirítsuk meg. Ha elkészült, akkor már csak köretet kell készítenünk hozzá. Ehhez az ételhez jól passzol a kuszkusz, amit szintén pillanatok alatt tálalhatunk.
A tepsiben sütött cukkini hátránya, hogy az elkészítés folyamata során be fogjuk melegíteni a konyhát. Ha ez nem probléma, akkor nagyon finom, akár vendégváró ételt is készíthetünk. A cukkinit hosszában kell felvágni több részre, majd sütőpapírral bbélelt tepsibe helyezni egymás mellé őket. A tetejére egy réteg sózott, fokhagymával összekevert tejfölt kenünk, megszórjuk sajttal és már mehet is a sütőbe. Magában is laktató étel, de saláta köretet is tálalhatunk mellé.
3, Omlett gazdagon
Az omlett is laktató étel, és pikk-pakk elkészül. Daraboljunk fel egy burgonyát, egy zöld paprikát, egy kis gombát és egy kisebb szem krumplit. A serpenyőbe tegyünk egy kis oliva olajat, azon süssük át az apróra vágott burgonyát, majd tegyük hozzá a gombát, egy felszeletelt fokhagymát és a zöld paprikát. Ha megpirult minden, üssünk rá két-három kikevert tojást. Nem kell most már a serpenyőben kevergetni ezeket, hanem ha megsült az omlett alja, akkor fordítsuk meg, mint a palacsintát, és süssük a másik oldalát is egy rövid ideig.
Jó étvágyat kívánunk!
Képek: pixabay.com