quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely24.com archívum

Fantasztikus teljesítmény: majdnem felvehette a chef kabátot a Konyhafőnök műsorban a vásárhelyi Kajó Kinga

2020. szeptember 21.

Kinga az egyik legfiatalabb versenyzőként állt helyt napról napra, hétről hétre a Konyhafőnök gasztro-reality-jében. Próbatétel próbatétel hátán, barátságok, jó hangulat, fejlődés: így jellemezte azt a másfél hónapot, amit fent töltött Budapesten a forgatási időszak alatt.

Mint mesélte, mindig is szeretett főzni, érdekelték a konyhai trükkök, praktikák is, de a műsor alatt megtanulta, hogyan legyen egy étel technikásabb, vagy hogyan lehet szebben tálalni a mindennapokban is. Egy nagy kihívásnak tekintette részvételét a főzőshowban, és már akkor is elégedett lett volna, ha két adásban szerepel. Ő azonban a középdöntő végéig eljutott!

Több ezer ember a castingon

A válogatáson egy óriási teremben kellett főzniük, fél órájuk volt arra, hogy előre megtervezett ételt elkészítsenek és 5 percük volt tálalni. Több ezer emberből választották ki az egykori Hód-Fitness-es Európa-és világbajnokot a végső csapatba, akik elindulhattak a 10 millió forintért és a Konyhafőnök címért.

Bármilyen alapanyagot kaphattak, és csak a helyszínen tudták meg, mi az

Tényleg fogalmuk sem volt arról, hogy az adott napon miből kell majd alkotniuk, míg az alapanyagokat bevitték a konyhába, addig ők egy külön szobában várakoztak. Volt, hogy egy komplett madarat kellett felpucolniuk és abból alkotni egy főételt, vagy egy macskacápával dolgozniuk, de aki követte a műsort, annak emlékezetes lehet a marha pénisz is. Kinga tudta, hogy bármivel megbirkózik, egyedül a pókkal nem, ha azt kapott volna, kifutott volna a konyhából– mesélte nevetve.

Egész napos munka

„A legfárasztóbb maga a főzés volt. Én egy csendes versenyző voltam, mert mindig a feladatra koncentráltam, kizártam a külvilágot olyankor. Ezt még az élsportolói múltamból hozom, azt, hogy fokozottan tudjak összepontosítani csakis az adott kihívásra, feladatra, hogy tudjam, mikor kell felpörögni és leengedni” – mondta.

Kritika és kritika, sokszor “poénba” ágyazva, de ütősen

A zsűrit alkotó Michelin csillagos chefek és Fördős Zé nem lágyszívűsködtek, volt, hogy valami a kukában landolt…

„Ők a profik, én elfogadtam minden kritikát, nem vettem támadásnak, és ha valamit nem találtak jónak az ételemben, azt a hibát máskor már nem követtem el, igyekeztem fejlődni,  erről szól ez a műsor” – emelte ki. Hozzátette, semmilyen konyhai képzettsége nincs egyébként, teljesen más területen dolgozik a mindennapokban, kutyakozmetikusként.

Rácz Jenő, Fördős Zé és Sárközi Ákos kóstolás és értékelés közben

Az az étele, amire a legbüszkébb

Sárközi Ákos chef újragondolt juhtúrós sztrapacska feladatára a legbüszkébb, mert ez kinézetre is olyan volt, mint amilyet a Michelin-csillagos chef megalkotott. A szimultán főzés egyébként is az egyik legizgalmasabb kihívás volt Kinga számára.

Másfél hónap és rengeteg barátság

Kinga úgy fogalmazott, úgy érzi, életre szóló barátságokat kötött a műsor alatt, a mai napig hetente többször is beszél egykori versenytársaival. Különösen Edittel és Alexszel alakult ki szorosabb viszonya, utóbbi versenytársát úgy jellemezte, ugyanolyan, mint ő lányban. Határozott és maximalista.

Megkóstoltuk a középdöntős főztjét: Kinga arany durbincs filét, édesburgonya pürét és bulgurt tálalt nekünk zöld olajjal

Mint mondta, mióta részt vett a Konyhafőnökben még inkább odafigyel a tálalásra, és már tudja, mitől lesz még selymesebb egy püré, amely elem nélkül már el sem tudna képzelni egy-egy ételt. Családja és párja nagy örömére továbbra is főz, beépítve a tanultakat a menübe.

Tippek, tanácsok a majdnem döntőbe jutott Kingától a halsütéshez

A halat mindig forró serpenyőben kell sütni, mindig bőrrel lefelé kezdve. Egy kicsit lenyomva kell tartani, hogy a formázott filé formája megmaradjon. Érdemes vajjal locsolgatni, mert sokkal omlósabb lesz a végeredmény.

Természetesen a főzés végén mi is kóstoltunk, ilyen selymes pürét és omlós halfilét még nem ettünk.

Szerkesztőségünk ezúton is szívből gratulál Kingának, büszkék vagyunk rád!

Néhány pillanatkép a Konyhafőnökből: (fotók RTL Klub Magyarország, közzétéve a csatorna engedélyével)

 

Videó és borítókép Somogyi József, fotók RTL Klub Magyarország