quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Vásárhely24.com archívum

Ez a szilveszter más mint a többi, de a koktélok ugyanolyan finomak! Mutatunk pár házi összedobós ízorgiát

2020. december 31.

Vodka, rum, pezsgő, és máris 3 féle koktélt varázsolhatunk a buli asztalra ennek a furcsa és megpróbáltatásokkal teli évnek az utolsó estéjére. Szóval keverésre fel, bulira fel! (receptjeink kb. 4 adagot tartalmaznak)

A vodka rendkívül sokféle koktél alapjául szolgál, nincs erőteljes íze, ütőssége annál inkább, bármely ital kiváló alapanyaga éppen ízsemlegessége miatt.

Cosmopolitan koktél kicsit másképp

Hozzávalók

  • 2 dl vodka – lehetőleg Royal, vagy Kalinka
  • egy doboz piros gyümölcsös gyümölcslé – ribizli, feketeribizli, vagy akár eper, áfonya pl.(nagyobb gyümölcstartalmú, Happy day vagy Hohes C)
  • fél citrom
  • koktélcseresznye, ennek híján fagyasztott piros gyümölcs (málna, eper pl.)

A shakerbe vagy turmixgépbe beleöntjük a vodkát, a gyümölcslevet, belenyomjuk a fél citrom levét. Összerázzuk (vagy turmixoljuk). Díszítésnek gyümölcs vagy koktél cseresznye megy hozzá. Ez egy picit fanyarabb ízvilágú ital, ha valaki édesszájú, akkor kenje be a koktélospohár szélét az itallal, majd vonja be kristálycukorral. Mennyei egyébként így is. ?

illusztráció, receptvaros.hu

Rum, kávé és tejszín házassága

Afféle likőr inkább, nem teljesen koktél, viszont mennyei. A rum és a kávé valahogy mindig képes tökéletes ízkombót alkotni.

Hozzávalók

  • 4 adag espresso (nem porból, főzött kávé legyen, és ne hosszú, tényleg espresso, vagy egy kicsit még sűrűbbre főzött espresso)
  • 4 dl habtejszín
  • 2 dl rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • jég

Miután lefőztük a kávét, édesítsük ízlés szerint. Mézzel, cukorral, barna cukorral. És menjen bele a vaníliás cukor is. Majd hagyjuk kihűlni. Ez fontos! Ha kihűlt keverjük össze a szobahőmérsékletű habtejszínnel. Egynemű legyen.

Tegyük shakerbe a rumot, hozzá a kávés habtejszínes keveréket és rázzuk össze vagy turmixoljuk. Jég bele és máris lehet fogyasztani.

illusztráció,origo.hu

Pezsgő, a best szilveszterkor. 

Én magam nem annyira szeretem a pezsgőt, mert túlságosan “bubis” nekem, de szilveszterkor én is iszom azért egy pohárkával belőle, de ha lehet, koktélként.

Pikáns Pezsgőkoktél 

  • egy szűk üvegnyi pezsgő (6 dl kb)
  • 1,5 dl vodka
  • 1 liter narancslé (magasabb gyümölcs tartalmú, tehát nem a 15 százalékos ivólé)
  • pár szelet narancshéj a díszítéshez, és reszelve a héja
  • juharszirup

A pezsgőt a vodkát és a narancslevet összekeverjük, és gyakorlatilag kész is. Belecsorgatjuk a juharszirupot reszelünk bele egy pici narancshéjat, de mindezt nem keverjük fel csak fogyasztás alatt… Ha kevésbé ütősre szeretnénk, hagyjuk ki a vodkát.

illusztráció, cookta.hu

Boldog újévet!

képek illusztrációk, borítókép mindmegette.hu (illusztráció), receptek sajátok