Ez a szilveszter más mint a többi, de a koktélok ugyanolyan finomak! Mutatunk pár házi összedobós ízorgiát

Vodka, rum, pezsgő, és máris 3 féle koktélt varázsolhatunk a buli asztalra ennek a furcsa és megpróbáltatásokkal teli évnek az utolsó estéjére. Szóval keverésre fel, bulira fel! (receptjeink kb. 4 adagot tartalmaznak)
A vodka rendkívül sokféle koktél alapjául szolgál, nincs erőteljes íze, ütőssége annál inkább, bármely ital kiváló alapanyaga éppen ízsemlegessége miatt.
Cosmopolitan koktél kicsit másképp
Hozzávalók
- 2 dl vodka – lehetőleg Royal, vagy Kalinka
- egy doboz piros gyümölcsös gyümölcslé – ribizli, feketeribizli, vagy akár eper, áfonya pl.(nagyobb gyümölcstartalmú, Happy day vagy Hohes C)
- fél citrom
- koktélcseresznye, ennek híján fagyasztott piros gyümölcs (málna, eper pl.)
A shakerbe vagy turmixgépbe beleöntjük a vodkát, a gyümölcslevet, belenyomjuk a fél citrom levét. Összerázzuk (vagy turmixoljuk). Díszítésnek gyümölcs vagy koktél cseresznye megy hozzá. Ez egy picit fanyarabb ízvilágú ital, ha valaki édesszájú, akkor kenje be a koktélospohár szélét az itallal, majd vonja be kristálycukorral. Mennyei egyébként így is. ?

illusztráció, receptvaros.hu
Rum, kávé és tejszín házassága
Afféle likőr inkább, nem teljesen koktél, viszont mennyei. A rum és a kávé valahogy mindig képes tökéletes ízkombót alkotni.
Hozzávalók
- 4 adag espresso (nem porból, főzött kávé legyen, és ne hosszú, tényleg espresso, vagy egy kicsit még sűrűbbre főzött espresso)
- 4 dl habtejszín
- 2 dl rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- jég
Miután lefőztük a kávét, édesítsük ízlés szerint. Mézzel, cukorral, barna cukorral. És menjen bele a vaníliás cukor is. Majd hagyjuk kihűlni. Ez fontos! Ha kihűlt keverjük össze a szobahőmérsékletű habtejszínnel. Egynemű legyen.
Tegyük shakerbe a rumot, hozzá a kávés habtejszínes keveréket és rázzuk össze vagy turmixoljuk. Jég bele és máris lehet fogyasztani.

illusztráció,origo.hu
Pezsgő, a best szilveszterkor.
Én magam nem annyira szeretem a pezsgőt, mert túlságosan “bubis” nekem, de szilveszterkor én is iszom azért egy pohárkával belőle, de ha lehet, koktélként.
Pikáns Pezsgőkoktél
- egy szűk üvegnyi pezsgő (6 dl kb)
- 1,5 dl vodka
- 1 liter narancslé (magasabb gyümölcs tartalmú, tehát nem a 15 százalékos ivólé)
- pár szelet narancshéj a díszítéshez, és reszelve a héja
- juharszirup
A pezsgőt a vodkát és a narancslevet összekeverjük, és gyakorlatilag kész is. Belecsorgatjuk a juharszirupot reszelünk bele egy pici narancshéjat, de mindezt nem keverjük fel csak fogyasztás alatt… Ha kevésbé ütősre szeretnénk, hagyjuk ki a vodkát.

illusztráció, cookta.hu
Boldog újévet!
képek illusztrációk, borítókép mindmegette.hu (illusztráció), receptek sajátok