quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 06. 08. vasárnap
  -  Medárd
Vásárhely24.com archívum

Adjunk új értelmet a szilveszteri virsli létének! – villámgyors, isteni, egyszerű partifalatok! (részletes recepttel)

2020. december 31.

Fel akarjuk dobni a virslit szilveszterkor? Nincs időnk vagy energiánk vagy kedvünk álldogálni a konyhában? Akkor a betekert virslit nekünk találták ki!

Semmi más nem kell hozzá mint virsli (meglepő módon. Lehetőleg ne juhbeles mert az széthasad sütésnél, de magas hústartalmút válasszunk azért, ha lehet). Nem a reklám helye, de füstlivel talán a legjobb, vagy valamilyen füstölt virslivel). Leveles tészta, jobb híján rétestészta. Szezámmag, frissen őrölt bors, némi reszelt sajt, bármilyen, csak ne növényi, nem úgy olvad.  És némi sajtkrém (tömlős tökéletes).

Megjegyzés: Aki nem szereti a szezámmagot, tegyen csak simán sajtot rá, vagy köménymagot. TIPP: a reszelt sajtot a kinyújtott leveles tésztára is szórhatjuk. ? Kis pikantériát még ad, ha a sajtkrémbe keverünk egy evőkanálnyi jó minőségű mustárt is.

Hozzávalók kb 8 adag:

  • 1 csomag leveles tészta (vagy rétestészta, de akkor a réteslapokat, legalább a tetejét olvasztott vajjal nem árt megkenni, bár aki imádja a ropogósat annak nem kell ? )
  • 15 darab virsli
  • reszelt sajt, egy 15 dkg
  • 2-3 csomag tömlős sajtkrém
  • szezámmag
  • frissen őrölt bors
  • tojás a lekenéshez

Elkészítés:

A leveles tésztát kiengedjük szobahőmérsékleten, majd kb. fél cm vastagságra nyújtjuk. Felszeleteljük kb 3 cm-es csíkokra, megkenjük a frissen őrölt borssal bekevert sajtkrémmel (ekkor mehet bele a mustár is ha kicsi pikantériát csempésznénk bele) és a háromba vágott virsli darabokat begöngyöljük vele. Mehet egyben is a virsli, ekkor a tésztát akkorára vágjuk kb mint maga a virsli, vagy felcsíkozzuk ugyanúgy és akkor egy bordásabb mintázat lesz a végeredmény miután betekertük.

NEM főzzük elő, vagy meg a virslit!

A tetejét lekenjük tojással, rá szezámmagot és vagy reszelt sajtot szórunk és mehet is a forró, előmelegített sütőbe kb 15-20 percre. (200 fok kb). (aranybarnának kell lennie).

Tálalhatjuk francia salátával, vagy kethuppel, vagy akár pizzaöntet szerű mártogatóssal, de önmagában is isteni!

 

borítókép illusztráció, femina.hu, recept saját, kb. két tucatszor elkészítve