Csirkéket osztottak Apátfalván

A Start mezőgazdasági közmunkaprogram keretében is foglalkoznak Apátfalván állattenyésztéssel és növénytermesztéssel. Ennek köszönhetően több alkalommal is segíteni tudja az önkormányzat a rászorulókat különféle adományokkal. A polgármesteri hivatal udvarán csütörtökön csirkéket és burgonyát osztottak szét a helyiek között.
– Ügyelünk arra, hogy minden rászorulón tudjunk segíteni, s ez nem csupán különféle pénzbeni támogatásokat jelent, hanem adományok formájában is gondolunk rájuk – fogalmazott Szekeres Ferenc. A polgármestertől megtudtuk: 45 fő hátrányos helyzetű, 24-en olyanok, akiket a gyermekjóléti szolgálat vett gondozásba, valamint a helyi szociális alapszolgáltatási központ által ellátásban részesülő, illetve klubtag, vagyis 35-en kaptak fejenkét két-két csirkét. Emellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának köszönhetően negyven nagy láda alma is érkezett Apátfalvára, melyből két-két kilónyi jutott a családoknak.
Mivel közmunkások dolgoznak az önkormányzat földjein, illetve nevelik az állatokat, így ők is részesültek ebből az adományból. A 157 fő közfoglalkoztatott a csirkén és az almán kívül még 5-5 kiló burgonyát is haza vihetett. A baromfikon túl juhokat és sertéseket is tartanak a közmunkaprogram keretében. – A karácsonyi ünnepek előtt 25, egyenként 150 kilós disznót vágatunk le és dolgoztatunk fel, s így a hurkát, a kolbászt, illetve az egyéb húskészítményeket szintén a rászorulók kapják meg – tette hozzá Szekeres Ferenc.
Takácsné Bálint Erzsébet a kerékpárja kormányára felakasztva tolta haza a hivatalnál kapott csirkéket. – Otthon nem tartok baromfit, így ezt a kettőt sem tudom hová tenni, így azonnal le is vágom és fel is bontom őket – árulta el a hölgy. Takácsné Bálint Erzsébet nagyon örült a két, egyenként több mint három kilót nyomó szárnyasnak. – A fiammal ketten vagyunk, így ezekből a szép jószágokból több napra való finomságot is tudok készíteni, nekem a kedvenc részem a combja, melyet előbb megfőzöm, aztán bepanírozva megsütöm – avatott be a részletekbe az édesanya.
Munkatársunktól. K.