Halas a receptkönyv sorozatban

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt Ízőrzők című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben. Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni! Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske.
A Pásztortűz Egyesület meghívására érkezett forgatócsoport annak idején bejárta az egész települést. A DISZNÓVÁGÁS ÉTELEI – BÖLLÉRJÓZANÍTÓ és a többiek (4. kötet) és a HÚSVÉTI ÉTELEK – CICVARA és a többiek (6. kötet) című kiadványokban található meg a két kiskunhalasi recept. Előbbi könyvet a halasi savanyú máj elkészítési módja nyitja meg, míg utóbbiban a sonkalé leves főzésének fortélyáról tudhat meg többet az olvasó.
Pásztortűz Egyesület sajtóanyag
Címkék:
Kiskunhalas