Felfedezhetik Szicíliát a Corvinos diákok

Erasmus+ program keretében.
A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Kollégium három másik ország középiskolájával, illetve szakképző intézményével együtt részt vesz egy Erasmus+ programban.
A projekt témája – utcai ízek, utcai finomságok – tág teret enged a fantáziának, kreativitásnak, a különböző konyhai technológiák, szakmai fogások megismerésének, és emellett a különböző kultúrák találkozójának.

A résztvevő partnerek az I.I. S. „DaniloDolci” középiskola a szicíliai Partinico városából, a Konak Nevvar Salih középiskola Izmirből, Törökországból, a VET Center Romania Sepsiszentgyörgyről, és a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Kollégium.
A partnerek képviselői az elmúlt héten tartották projektindító megbeszélésüket Partinicoban. A következő találkozóra április első hetében Hódmezővásárhelyre érkeznek az olasz, török, és román tanulók kísérő tanáraikkal, majd még egy olaszországi programot követően a projekt egy nagyszabású „streetfood” fesztivállal zárul Törökországban.
Címkék:
corvin mátyás technikum