Készíts malacpogácsát! Örömsütés a családnak, tuti kaja a bulira – a vásárhelyi Klímanócskák ajánlásával

A malac szerencsét hoz Szilveszterkor, miért ne süthetnénk tészta formában is, nemcsak sültként? Mi már teszteltük a Klímanócskák vezetőjének receptjét, szívből ajánljuk! Nemcsak egyszerű, de nagyszerű, igazi móka felnőttként is ilyet sütni.
„Olyan receptet találtam ki a gyerekeknek és családjaiknak, ami egyszerű, gyors, de látványos eredményt hoz és ami a családoknak is egy közös program lehet ilyenkor. De akár családi, akár baráti összejövetel, ez a malacpogácsa tuti siker. „ – fogalmazott lapunknak Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócskák vezetője.

Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só
A tetejére: egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész fekete bors vagy napraforgómag.
Elkészítés: A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A mi tippünk:
Ha húsra vágyunk ebben az ételben is, tegyünk bele fasírtgolyót (aprókát, és nyersen). De akár kisebb darabokra vágott virslivel, vagy sajttal is megtölthetjük a „malacpofikákat”.
Jó étvágyat!