quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Szórakozás

Készíts malacpogácsát! Örömsütés a családnak, tuti kaja a bulira – a vásárhelyi Klímanócskák ajánlásával

2024. december 31.

A malac szerencsét hoz Szilveszterkor, miért ne süthetnénk tészta formában is, nemcsak sültként? Mi már teszteltük a Klímanócskák vezetőjének receptjét, szívből ajánljuk! Nemcsak egyszerű, de nagyszerű, igazi móka felnőttként is ilyet sütni.

„Olyan receptet találtam ki a gyerekeknek és családjaiknak, ami egyszerű, gyors, de látványos eredményt hoz és ami a családoknak is egy közös program lehet ilyenkor. De akár családi, akár baráti összejövetel, ez a malacpogácsa tuti siker. „ – fogalmazott lapunknak Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócskák vezetője.

Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só

A tetejére: egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész fekete bors vagy napraforgómag.

Elkészítés: A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.

A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.

A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A mi tippünk:

Ha húsra vágyunk ebben az ételben is, tegyünk bele fasírtgolyót (aprókát, és nyersen). De akár kisebb darabokra vágott virslivel, vagy sajttal is megtölthetjük a „malacpofikákat”.

Jó étvágyat!