Amit nemcsak a mártélyiak várnak! – Hamarosan nyit a cukrászda

Végre lesz Mártélyon cukrászda, méghozzá nem is akármilyen. A faluban lévő üzem szolgáltatja majd az édes és sós süteményeket, tortákat, lepényeket, pitéket, réteseket, és reggeliző kínálattal is készülnek. Az üzemeltetők már javában, lelkesen és izgatottan tüsténkednek, hogy a nagy napon minden tökéletes legyen.
Nagy-Kovács Gyula és Nagy-Kovácsné Mária, (Macus) már javában készülnek a cukrászda nyitására Mártély új főterén, a Múzeumposta mellett. Ínycsiklandó finomságok várják a falu lakosait és az idei érkezőket is majd, ahol a vevő-barát árak, a minőség, a hagyományos, de az „újhullámos” desszertek is a terítékre – pontosabban a pultba – kerülnek és még reggeliző „szekció” is lesz minden nap. Mindezt több, mint 20 éves tapasztalattal a hátuk mögött.

Családi cukrászda, saját cukrászüzemük biztosítja a friss, finom sütiket napról napra
– Ez egy családi cukrászda lesz, a párom és a nagyfiam is itt lesznek mellettem és egy mártélyi kolléganőnk is, 8 órában. Nekem fontos, hogy ez a cukrászda mártélyi legyen. A cukrászüzemünk alig pár percre van, több mint 20 éve vagyok a szakmában, és Vásárhelyen, a Szőke Cukrászdában is dolgoztam – nyilatkozta lapunknak Nagy-Kovácsné Mária, a cukrászda egyik üzemetetője.
Reggeliző szekció
Terveik szerint hajnal 5 órától 11-óráig reggeliző szekció lesz, amelyben szerepel többek között pizzaszelet öntettel, kenyérlángos, croassaint-ok, töltött croassaint-ok, bagettek, szendvicsek is. És persze tea, kávé. Croassaintból a tervek szerint lesz pisztáciás, csokikrémes, és sajtkrémes-sajtos is.
A nap további részében a cukrászdai kínálat veszi át a főszerepet, amely kétféle lesz: egy retró, ami tartalmazza majd azokat a hagyományos süteményeket, amelyeket mindenki szeret, például mignon, dobos torta szelet, krémes, mézkúp, oroszkrém és lesz egy modern részleg is, ahol a mousse alapú süteményeket, pohárkrémeket, mascarponés süteményeket, kanállal kimérhető finomságokat, és a mentes dolgokat találjuk majd többek között. Utóbbiból a mentes zserbó is lesz.

De lesz kalács is, rétes, túrós lepények, piték, sós-és édes aprósütemények, olyanok, mint például a Néró vagy akár az Isler.
Tortát is lehet majd rendelni, de aki esetleg elfeledkezik a születésnapról, ő is talál majd tortát kisebb és nagyobb méretben is.
Vevőbarát árképzés, téli és nyári nyitva tartás
– Igyekszünk baráti árakkal dolgozni, és a retró részleg éppen az idősebb vásárlóknak IS szól. Én járok a piacra is, a vásárlók nagy része nyugdíjas és bár sajnos az elszabadult cukrászdai árak érthetőek, igyekszünk olyan árakat tartani, ami mindenkinek megfizethető lehet. De lesz egy prémium kategória is, a mousse alapú sütemények például. Bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót – mondta el Nagy-Kovácsné Mária.
Nyáron – ha az idő engedi már áprilisban – pedig főzött fagyival is készülnek, de lesz jégkása is, illetve az iskolásokat is szeretnék becsábítani egy kis mézeskalács díszítésre.
– Én jártam ki iskolákba, nagyon szerették a diákok a közös mézeskalács díszítést és szeretném most helybe hozni a fiataloknak, ha van rá igényük – mondta Macus.

Ami a nyitvatartást illeti, lesz egy téli és egy nyári, a nyári reggeltől estig, a téli a tervek szerint reggel 5 órától 11-ig, majd 14 órától. De ahogyan egyre később megy le a Nap, változtatni fognak ezen, illetve az első időszak a kitapasztalás időszaka is lesz.
– Azt gondolom, hogy péntektől nagyobb lesz a forgalom, és szeretnénk az igényekhez is igazítani a nyitvatartást. Nyáron persze reggeltől estig tartanánk nyitva, és a teraszt kivirágoztatjuk, napernyőkkel is ellátjuk – részletezte Nagy-Kováncsné Mária.
A cukrászda tehát hamarosan nyit, január második hetében már biztosan. Szeretettel várnak minden mártélyit és arra látogatót is egy igen széles kínálattal, finom ízekkel, előrendelési lehetőségekkel.