quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Makó

Közfoglalkoztatottak karácsonyát teszik szebbé

2024. december 12.

A Maros Malom 150 kg finomlisztet ajánlott fel az Angyalsóhaj Alapítványnak, így támogatva, hogy minél több család asztalára kerülhessen karácsonykor friss, finom kalács, sütemény.  

Gyuris Gábor, a Maros Malom igazgatója elmondta, helyi vállalkozásként fontosnak tartják, hogy részt vegyenek karácsonykor a szerényebb sorú emberek támogatásában.

A 30 éves múltra visszatekintő malom termékei helyben készülnek, kizárólag magyar, Makó és környékén termelt búzából. A Maros Malomnak nem ez az első felajánlása, hiszen Makó város új kenyerét is ebből sütik augusztus 20-án.

Farkas Éva Erzsébet, az Angyalsóhaj alapítvány fővédnökeként köszönte meg a felajánlást. Fotó: Pityer Ildikó

Az adomány lisztek egy-egy ünnepi csomagban, egyéb tartós élelmiszerekkel együtt közfoglalkoztatottak karácsonyát teszik szebbé.

A polgármester bejelentette, hogy a jövőben a Maros Malommal közösen turisztikai programok megvalósítását tervezik, lehetőséget adva a régi, hagyományos módszerrel őrlő malom működésének rendszeres bemutatására. Nem csak helyi szinten, de országosan is megismertetnék az így előállított termékeket, akár egy egésznapos vásár keretén belül.