Gasztro-kalandra hívta a vásárhelyi tankerület az ötödik és hatodikos diákokat a Corvinba (képgalériával)

Mennyei illatok, finom ízek, izgalmas feladatok, talányos kérdések, közösségépítés: A Hódmezővásárhelyi Tankerület „Határtalanul a gasztronómiában” elnevezésű programját közel 170 diák élvezte csütörtökön kora délutántól.

„Az egész tankerületben meghirdettük a „Határtalanul a gasztronómiában” programunkat, és nagy öröm számomra, hogy a vásárhelyi iskolákon kívül földeáki, csongrádi, szegvári és mindszenti intézményeinkből is érkeztek a gyerekek, kísérőtanáraikkal együtt. A „Határtalanul!” program a hetedikeseknek és a középiskola végzőseinek nyújt lehetőséget, hogy magyar lakta területre látogassanak szomszédos országokba, mi pedig most azért gondoltunk a kisebbekre, hogy kicsit megelőzzük ezt a majdani élményt nekik” – részletezte Miklós Anikó, a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetője.

Mint ismertette, egy 5 állomásos, játékos feladatsorral készültek a gasztronómia jegyében az ötödik és hatodik évfolyamosoknak.
„QR kódok megkeresésével kellett ételek neveit kirakniuk, a teaházban gyógynövényekkel és fűszernövényekkel ismerkedhettek, az Ízérzők állomáson pedig bekötött szemmel kóstolhattak. De volt gasztro-TOTO is. A mennyei falatok sem maradtak el, a Corvin Mátyás Szakképző Iskola nagy szeretettel sütött-főzött, amellett, hogy a rendezvényt is segítettek lebonyolítani. Hálásan köszönöm nekik ezúton is!” – emelte ki Miklós Anikó.

Bár a tankerület vezetője többször is kiemelte beszélgetésünk alatt, hogy ez nem egy verseny, a közösségépítés, a közös élmények szerzése a legfontosabb, ugyanakkor mégiscsak kedveskedtek nekik nyereménnyel. A 21, 8 fős csapatból 4 csapatot sorsoltak a nap végén, akik a mártélyi Erdei Iskolában vehetnek részt izgalmas kalandokban.

És hogy mi mindent készítettek a Corvinosok a gyerekeknek és kísérőtanáraiknak? Helyben sült a hamburgerhús/fasírt, ehhez ízletes krumplisalátát kínáltak, volt édes és sós túrós lepény, isteni, baracklekváros szalagos fánk, pogácsa és kürtős kalács is.

A diákok és kísérőtanáraik az állomások között jóízűen falatoztak.
KÉPGALÉRIA