Unod már kicsit a főtt tojást? Isteni kaszinó-tojás recepteket kaptunk a Corvin-iskola oktatójától, pikk-pakk elkészül!

A vásárhelyi Corvin-iskola oktatója több verziót is ajánl, a drágábbtól a rendkívül pénztárca barátig. Ha unjuk már a főtt tojást, pláne próbáljuk ki valamelyiket!
„Megfőzzük keményre a tojásokat, félbevágjuk és kivesszük a sárgáját, ezt vajjal keverjük habosra, majd fehér őrölt borsot (lehet fekete is, ha más nincs otthon éppen, de attól pettyes lesz m.j. a szerk.), sót és mustárt teszünk bele. Csillagcső nyomózsákkal megtöltjük a tojásokat és már kész is. Ez a legdrágább verzió a vaj miatt, ugyanakkor margarint ne használjunk! A költséghatékonyabb verziója ennek, ha a tojás sárgáját nem vajjal, hanem besamell mártással keverjük ki. A besamell mártás egy nem pirított lisztes rántás, forró tejjel felöntve, ebbe is őrölt fehér borsot teszünk és szintén egy kis mustárt, ettől lesz pikáns. A legköltséghatékonyabb pedig, ha szikkadt zsemlét vízbe áztatunk és ezt keverjük a tojás sárgájához.” – részletezte lapunknak Mocsári Ernő, aki a zománc elkészítését is megosztotta velünk.
Ha zománcot is szeretnénk rá, akkor nem kell csillagcső nyomó zsákkal belenyomni a tölteléket, merthogy lefelé fordítjuk a félbe vágott tojásokat, amire a mázat elkészítjük. (Véleményünk szerint egyébként ha nincs kéznél csillagcső nyomó zsák, akkor kanállal is megtehetjük a fentit, kis apróra vágott újhagyma zöldjével díszítjük és ígyis dekoratív lehet, vagy egy sima nejlon zacskóba töltjük, végét levágjuk és úgy nyomjuk bele a krémet).
A máz elkészítéséhez klasszikus besamell mártás készítünk, zselatint is teszünk bele, pici mustárt és cayenne borsot vagy őrölt fehér borsot, és ezzel kenjük meg a tojásokat, majd hűtőben kidermesztjük – ez is egyébként gyorsan megvan.
A kaszinó tojás önmagában is isteni, vagy persze sonka mellé, klasszikusan régebben valamilyen majonézes salátát, például francia, tálaltak hozzá, de manapság már nagyon gyakran a nem majonézeseket használják. Bármilyen salátával remek, görög salátát ajánlott Mocsári Ernő, amiből a lila vagy póréhagymát ki ne felejtsük.
Jó étvágyat!