A keriben kiemelt figyelmet fordítanak a fogyasztóvédelemre

A tananyagok mellett versenyeken, illetve külsős partnereknél is elsajátítják a diákok a szabályokat.
A HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai a tanórai kereteken túl is rendszeresen foglalkoznak a fogyasztóvédelemmel. Lovász Edit oktató elmondta: a tanulók legutóbb ezzel a témával kapcsolatosan egy nemzetközi versenyen is részt vettek.

Emellett az iskola duális képzésében résztvevő partnereinél, üzletekben, szolgáltatóknál a gyakorlatban is elsajátítják a fogyasztóvédelem szabályait.

Az egyik diáktól, Vetró Barbarától megtudtuk: három másik társával együtt ők a legutóbbi versenyre az ételérzékenységet dolgozták fel, mint fogyasztóvédelmi témát. Barbara kifejtette: egy prezentációt készítettek el, melyre az anyagot a téli szünet után kezdték el rendszeresen gyűjteni.