Nyugdíjasok készítették a csücsürt a makói fesztiválon

A Makovecz téren szombat késő délutánig tart ez a vidám gasztronómiai és kulturális esemény.
A Gerizdesi Nyugdíjas Klub asszonyai készítették szombat délelőtt a makói fesztivált névadóját, a csücsürt. A klub elnöke, Ferenczi Józsefné elmondta: ez az ősi étel nagyon hasonlít a mai derelyéhez, csak nem édes, hanem sós. A hagyományos módon elkészített tésztát fűszerezett darált hússal töltötték meg.

Mivel makói rendezvényről van szó, így a töltelékbe nagyon sok vöröshagyma került. Ferenczi Józsefné hozzátette: a csücsürt forró vízben kifőzték és mártásokkal kínálták.

A makói önkormányzat a csücsürrel nyitotta meg az idei fesztiválszezont. Az eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester, Nagy Gábor, a Makó és Turisztikai Egyesület elnöke, valamint Molnár Viktor, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének alelnöke köszöntötte a jelenlévőket.

A térre kilátogatók nem csak a csücsürt kóstolhatták meg, hanem honfoglalás kori bemutatókat is megnézhettek, valamint válogathattak a kézművesek portékáiból.