Tudtad? Az ünnepi tűzesetek egyik legfőbb oka a sütés-főzés!

Vármegyénk katasztrófavédelmi szóvivője nemcsak azt mondja el, miért, hanem arról is beszél, mire figyeljünk, hogy az ünnep a gyertyalángról és ne a tűzről szóljon.
Akár az otthonunk is kigyulladhat, ha óvatlanok vagyunk a karácsonyi sütés-főzéssel. Az ünnepi tűzesetek egyik fő okozója az ételek készítéséhez köthető – hangsúlyozta Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Kiemelte: sokan pánikba esnek, ha felcsapnak a lángok, ezért fontos, hogy ne cselekedjünk meggondolatlanul és tartsunk be néhány alapszabályt.
„Soha ne öntsünk vizet égő olajra, mert csak még nagyobb bajt okozunk. Ha lángra kap az étel, mindig próbáljunk fedővel vagy ronggyal elzárni a levegő útját, és az izzó edényt húzzuk le a tűzhelyről. Amennyiben a sütőben gyullad ki az étel, akkor gyorsan kapcsoljuk ki a készüléket, várjunk néhány percet, és várjuk meg, míg elalszik a láng. Ezután egy edényfogóval vigyük ki a szabadba az odaégett ételt” – mondta még el hírportálunknak Molnár Krisztina.