quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 17. csütörtök
  -  Rudolf
Vásárhely

Ha még nem rotyog a töltött káposzta, csúcs jó tippeket adunk hozzá!

2023. december 25.

Sokan már tegnap feltették a karácsonyi ünnep egyik ikonikus ételét, a töltött káposztát, de sokan még csak ma főzik, vagy holnap. Csáki Zsolt vásárhelyi gasztroguru ad pár tippet, ha variálnál kicsit.

Kétféle tölteléket is ajánlok a töltött káposzta elkészítéséhez. Az egyik hagyományos, kolbászjellegű sertés darálthússal és gerslivel, a másik darált csirkehússal, bulgurral és apró lecsó jellegű alappal. Az utóbbit vörös és lilahagyma, répa, kápiapaprika, rozmaring, kakukkfű, örölt paprika, fokhagyma fűszerekkel dúsítva kell elkészíteni, illetve a káposztán is variálhatunk, az apró házi savanyúkáposzta helyett sós vízben előfőzött fejes-káposztát is használhatunk.

Bátran használjunk füstölt húst, ha kicsit erdélyies vonalra vinnénk, tegyünk bele csombort, és bizony a paradicsom püré is pikánssá teszi – javasolta Csáki Zsolt, aki a Vásárhelyi Ízök Szakácskönyvek társszerzője is.

Hozzátette, a töltött káposzta is kicsit az az étel, mint a lecsó. Ahány ház, annyi szokás, de ritkábban kísérletezünk vele, pedig érdemes. És bátran ki lehet próbálni sütőben sülve is, egészen más ízélmény, miközben a hagyományos töltött-káposzta érzésünk is megmarad.

Jó főzőcskézést, nagyon jó étvágyat! 🙂