Egyszerű, de nagyszerű süti, ha valami különlegeset akarunk villantani

Ananászos fordított panettonetekercs-tortát ajánl olvasóinknak Csáki Zsolt, vásárhelyi gasztroguru.
Egy fánk-tésztát készítünk, de keményebbrera hagyjuk kicsit, azaz olyanra, hogy lehessen majd feltekerni. Ha megkelt a tészta elterítjük, megszórjuk őrölt dióval, mehet rá mindenféle rumba áztatott aszalt gyümölcs, amit szeretünk. Étcsokit apróbbra vágunk és ezzel is megszórjuk. Feltekerjük, majd úgy, mint a kakaóscsogát, tekercsekre vájuk. 8-10 cm-eresekre. őrölt dióágy vajjal beáztatott rumba étcsoki dbokra 8-10
Egy tortaformába sütőpapírt fektetünk, vagy kivajazzuk, erre megy rá az ananász, ami lehet friss, de a konzerv is tökéletes, sőt, még jobb is. Belefektetjük az ananász-szeleteket, meghintjük barna cukorral vagy egy kis mézzel, tetszőleges fűszerekkel, mint például a vaíliás cukor, de konzervnél ezek nem is feltétlenül kellenek, mert van annyi cukor tartalma, hogy majd karamellizálódjon a sülés során.
Ha megvan az ananászos réteg, akkor a tekercseket ráhelyezzük, szorosan, egymás mellé. Tetjét megkenjünk még egy tojással, majd mehet a forró sütőbe.
Sütés után hagyjuk kihűlni, ekkor borítsuk ki.
Jó étvágyat!
fotó illusztráció!