Őszi csemegéket készítenek a makói galambos diákok

Az iskola tankertjében javában tart a szüret, a leszedett szőlőből ivólevelet gyártanak.
Javában tart a szüret az Alföldi ASZC Makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tankertjében. Horváth Zoltán igazgató a Rádió 7-nek elmondta: a diákok nem csupán betakarítják a termést, hanem fel is dolgozzák. A szőlőből és a körtéből például ivóleveket készítenek, de sok zöldségből, illetve más gyümölcsből aszalvány lesz. Az igazgató hozzátette: tervezik, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a városi piacon is megjelennek a galambos termékek.
Horváth Zoltán elárulta, zöldségkrémeket is előállítanak diákjaik. Az igazgató kifejtette: az oktatás során a fiatalok nem csupán azt tanulják, miként kell megtermelni, szaporítani a növényeket. Emellett azt is elsajátítják, miként lehet feldolgozni a javakat, illetve azt is, hogyan kell értékesíteni a terméket.
Fotó: Horváth Zoltán Facebook-oldala