Székely ízek kerültek terítékre a Népkertiben

Vasárnap igazi, autentikus székely ebédet költhettünk el a Népkerti Sörkertben. Kincses Kálmán lelkész hozta közelebb hozzánk határon túli magyar társaink ételeit, miközben az általa készített szürkemarha-termékeket is bemutatta.
Debreceni, cérnakolbász és miccs került a tányérokra, kovászos uborkával és igazi házi, kovászos kenyérrel.

De mi is az a miccs? Megtudtuk, a miccs az erdélyi konyha egyik kuriózuma, marha-, sertés- és birkahús keverékéből készítik, fokhagymával és fekete borssal fűszerezik, és körülbelül 10 centiméter hosszú rudakat készítenek belőle, amelyet jellegzetesen grillen sütnek meg. Általában mustárral és muzsdéjjal fogyasztják.

A rendezvényen a székelyszenterzsébeti lelkész egy gasztronómiai bemutató keretében mesélt a gazdaságáról és a termékeiről is.

A program ideje alatt a gyerekeket kézműves-foglalkozással és népi játékokkal várták, továbbá az ételhez kapcsolódó kézművestermékeket is vásárolhattak a jelenlévők a helyi termelőktől.






Fotók Népkerti