quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 24. hétfő
  -  Mátyás
Makó

Sült malac, palacsinta, marhapörkölt is volt a Hagymafesztivál Főzőversenyén – galéria!

2023. szeptember 09.

Rekord számú csapat nevezett az idén a megmérettetésre, összesen 33-an. Közöttük olyan is, ami 60-80 főt vendégel meg.

Lukács József a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csapatának szakácsa volt. Elmondta, disznópörköltet készítenek vegyes húsokból, farok, láb, fül is került a bográcsba a combhús mellé.

A titka az, hogy folyamatosan, gondosan kell figyelni. Ha kell pótolni a vizet, forgatni. A helyi tagok mellett Nagyszentmiklósról is érkeznek vendégek hozzánk

-árulta el.

Konti Sándor már sok- sok éve főz a Csanád és Térsége Gazdakör tagjainak az összejöveteleken, most is rábízták ezt. Elárulta:

Marhapörköltet főzünk. Igazából már rutinosan. Nincs semmi nagy titkunk a főzéskor, ízlés szerint teszek bele mindent, szinte már ránézésre látni, éppen mit kíván meg az étel. A paprika a vége felé kerül bele, 4 órán át fogjuk főzni. Ha elkészült mellé főtt krumplit, uborkát, friss kenyeret kínálunk. Megadjuk a módját, na!

Tóth-Nagy Szabina a Csongrád-Csanád Vármegyei Gazdasszonyok Gazdakörének elnöke elmondta:

Bográcsban készítünk töltött káposztát, reméljük kitűnik a többi finomság közül. Szegedi káposztát használtunk, füstölt csülökkel. A tölteléket lazítottuk egy kis káposztával, illetve gerzslivel dolgoztunk, ami árpakása. Többen összegyűltünk, nagyon jó a csapat és a hangulat is. Mindenki hozott egy kis kóstolót is otthonról, pogácsát, gyümölcsöt… A győzelemre hajtunk!

Kádár József a legnagyobb látszámú csapatnak főzött.

Baráti csapattal főzünk, Makó, Makó-Rákos, Bogárzó, Királyhegyes ahonnan érkeztek hozzánk. Többféle dolgot készítünk. Birka- és marhapörköltet, babgulyást, és pulykát is sütünk. 60-80 fő biztosan itt lesz nálunk. Szinte minden, amit elkészítünk sajátkezűleg végzünk, a birkavágás, hagymapucolás, húsdarabolás, fűszerezés. Nálunk mindenki beleszólhat mindenbe, így tényleg mindenki hozzátehet egy kicsit, a végeredmény mindig nagyon jól sikerül.

Farkas János, magyarcsanádi polgármester a Csanádi kukták csapatát erősítette. Kifejtette:

Marháskodunk, tehát marhát főzünk. Egyszerűen úgy indultunk neki, hogy egy jót főzünk, jól érezzük magunkat. Bízunk benne, sikeres is lesz. Csakis hazai alapanyaggal dolgoztunk, a kertben termett hagyma, zöldségek vannak benne.

Trükköztünk egy kicsit – tette hozzá nevetve – osztottunk finom, csípős házikolbászt kóstolónak, a többi csapatnak, abban bízunk, hogy az ízlelőbimbóikat kicsit eltompítja. De mi is kaptunk süteményt, lehet más is erre játszott…

Az eseményre kilátogatott Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Farkas Éva Erzsébet polgármester is, valamint több települési képviselő. Beszélgettek, kóstoltak, és szemlézték a finomságokat.

A szakmai zsűri is körbejárt, minden szakáccsal beszélgettek kicsit, arra voltak kíváncsiak, ki mivel lepi meg majd őket délben.

Amint meglesz az eredményhirdetés, frissítjük cikkünket.

Képgaléria: