Sült malac, palacsinta, marhapörkölt is volt a Hagymafesztivál Főzőversenyén – galéria!

Rekord számú csapat nevezett az idén a megmérettetésre, összesen 33-an. Közöttük olyan is, ami 60-80 főt vendégel meg.
Lukács József a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csapatának szakácsa volt. Elmondta, disznópörköltet készítenek vegyes húsokból, farok, láb, fül is került a bográcsba a combhús mellé.

A titka az, hogy folyamatosan, gondosan kell figyelni. Ha kell pótolni a vizet, forgatni. A helyi tagok mellett Nagyszentmiklósról is érkeznek vendégek hozzánk
-árulta el.

Konti Sándor már sok- sok éve főz a Csanád és Térsége Gazdakör tagjainak az összejöveteleken, most is rábízták ezt. Elárulta:
Marhapörköltet főzünk. Igazából már rutinosan. Nincs semmi nagy titkunk a főzéskor, ízlés szerint teszek bele mindent, szinte már ránézésre látni, éppen mit kíván meg az étel. A paprika a vége felé kerül bele, 4 órán át fogjuk főzni. Ha elkészült mellé főtt krumplit, uborkát, friss kenyeret kínálunk. Megadjuk a módját, na!

Tóth-Nagy Szabina a Csongrád-Csanád Vármegyei Gazdasszonyok Gazdakörének elnöke elmondta:
Bográcsban készítünk töltött káposztát, reméljük kitűnik a többi finomság közül. Szegedi káposztát használtunk, füstölt csülökkel. A tölteléket lazítottuk egy kis káposztával, illetve gerzslivel dolgoztunk, ami árpakása. Többen összegyűltünk, nagyon jó a csapat és a hangulat is. Mindenki hozott egy kis kóstolót is otthonról, pogácsát, gyümölcsöt… A győzelemre hajtunk!

Kádár József a legnagyobb látszámú csapatnak főzött.
Baráti csapattal főzünk, Makó, Makó-Rákos, Bogárzó, Királyhegyes ahonnan érkeztek hozzánk. Többféle dolgot készítünk. Birka- és marhapörköltet, babgulyást, és pulykát is sütünk. 60-80 fő biztosan itt lesz nálunk. Szinte minden, amit elkészítünk sajátkezűleg végzünk, a birkavágás, hagymapucolás, húsdarabolás, fűszerezés. Nálunk mindenki beleszólhat mindenbe, így tényleg mindenki hozzátehet egy kicsit, a végeredmény mindig nagyon jól sikerül.

Farkas János, magyarcsanádi polgármester a Csanádi kukták csapatát erősítette. Kifejtette:
Marháskodunk, tehát marhát főzünk. Egyszerűen úgy indultunk neki, hogy egy jót főzünk, jól érezzük magunkat. Bízunk benne, sikeres is lesz. Csakis hazai alapanyaggal dolgoztunk, a kertben termett hagyma, zöldségek vannak benne.
Trükköztünk egy kicsit – tette hozzá nevetve – osztottunk finom, csípős házikolbászt kóstolónak, a többi csapatnak, abban bízunk, hogy az ízlelőbimbóikat kicsit eltompítja. De mi is kaptunk süteményt, lehet más is erre játszott…

Az eseményre kilátogatott Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Farkas Éva Erzsébet polgármester is, valamint több települési képviselő. Beszélgettek, kóstoltak, és szemlézték a finomságokat.

A szakmai zsűri is körbejárt, minden szakáccsal beszélgettek kicsit, arra voltak kíváncsiak, ki mivel lepi meg majd őket délben.
Amint meglesz az eredményhirdetés, frissítjük cikkünket.
Képgaléria: