24 órás pácolásnak köszönhető a makói főzőverseny első helye

Az első helyen végzett brigád kapitánya, Berki József a Rádió 7-nek elmondta: szerinte a sikert az hozta meg a számukra, hogy a főzés előtt 24 órával bepácolták a húst.
Azt is megtudtuk tőle, hogy mind a tizenkét csapat másképp készítette el a pörköltjét. Nem is gondolta volna, hogy ilyen sokféle mód létezik. Berki József hozzátette: ők alapfűszereket használtak, semmi különlegesség nem került a bográcsba.
Berki Józseftől megtudtuk: szakács a végzettsége, ő vezeti most a városi konyhát. Az első helyezett kifejtette: a zsűri nem tudta, melyik ételt ki főzte, illetve a készítési módot sem nézte meg. A felszolgált tizenkét adagot egy-egy szám jelölte, így hozták meg a végső döntésüket.
A témáról bővebben a Rádió 7 szeptember elsején, péntek délelőtt 10 órakor kezdődő Közös Nevező című műsorában hallhat.
Fotók forrása: Makói Városi Televízió Facebook oldala
Forrás: RÁDIÓ7