A szezonban gyulladáscsökkentő teakeverékkel lehet enyhíteni az allergiát

A szakember szerint ma már sajnos meg kell válogatni, hogy milyen teakeveréket fogyasztunk.
Az allergiás reakció a szervezet gyulladásos túlreagálása egy környezeti hatásra. Szezonon kívül az immunrendszer erősítésével lehet felkészülnünk a megpróbáltatásokra, de ha már benne vagyunk, akkor gyulladáscsökkentő teakeverékkel lehet enyhíteni a tüneteket – mondta el a Rádió7-nek Berek Ágota fitoterapeuta, természetgyógyász. Hozzátette: ma már sajnos meg kell válogatni, hogy milyen teakeveréket fogyasztunk.
„Sajnos nagyon sok gyulladáscsökkentő gyógynövényünkre már valakinek kialakult allergiás reakciója. Ilyen például a cickafark, a kamilla, vagy a csalán, ami hisztamint tartalmaz, tehát hisztamin allergiások számára nem javasolt. Emellett még vannak más nagyon jó gyulladáscsökkentő növények, mint a lándzsás útifű, a kakukkfű és az apró bojtorján. Tehát más fajta gyógynövényekhez kell fordulni, és összeállítani a gyulladáscsökkentő részét a teakeveréknek” – fogalmazott.
Fotó: Rádió 7