Fordított pálinkafőzés módjára történik a levendula lepárlása

A kisteleki tanyán nagyon sokféle terméket állítanak elő ebből a növényből.
A kisteleki levendulásban hamarosan nyílt napot tartanak, erről beszélgettünk a hétfői Hazai Pályában Vass Rozáliával.
A tanya tulajdonosa a Rádió 7-nek most arról számol be, hogy mi mindent is készítenek a lepárlójukban, hogyan lesz olaj és víz a levendulából.

Mind a két anyagnak nagyon sokféle a felhasználási lehetősége, nem csupán az egészséget óvják, jó illatot biztosítanak, de a szúnyogokat is távol tartják. Vass Rozália hozzátette: a növény lepárlását úgy kell elképzelni, mint egy fordított pálinkafőzést.
Vass Rozáliától a Rádió7 megtudta: aki levendulaolajat fogyaszt, az ellenállóbbá válik a kórokozókkal szemben. Emellett gyorsítja a sebgyógyulást, de gondoskodik arról is, hogy párologtatóba téve jó illat legyen a lakásban. A levendulavíz jó hatással van a leégett bőrre, de a vasalást is megkönnyíti, a készülék tartályába teszik.