Kézműves bonbonok szívvel-lélekkel a vásárhelyi Corvin-iskolából

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola első alkalommal tartotta meg május 20-án „Édes alapok” elnevezésű cukrászati workshopját. Az eseményen nyolc érdeklődő vett részt, akik saját készítésű bonbonjaik mellett a megtanult gyakorlati fogásokat, praktikákat, új eszközök ismeretét is hazavihették magukkal – tudtuk meg Kovács Ágnestől.
A hölgyek mindegyike tartalmas kikapcsolódásként, hobbiként tekint a cukrászkodásra, azért iratkoztak be a workshopra, hogy fejlesszék gyakorlati tudásukat, képességeiket. Egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy minőségileg más egy ilyen foglalkozáson részt venni, mint videók alapján „ügyetlenkedni” otthon.
„Érezni kell az alapanyagok illatát, súlyát, megtapasztalni a textúráját, viselkedését” – mondta el Bereczkiné Palócz Gyöngyi oktató, a workshop vezetője. „Izgalmas kihívás volt számomra, hogy most teljes egészében előképzettség nélkülieknek kellett megtanítanom azokat a gyakorlati fogásokat, amelyek sikerélményt nyújtanak. Most nem a vizsgára készülés állt a középpontban, hanem az álmok megvalósítása. Minden egyes falatnyi édesség a készítő keze munkáját dicséri, szívük és lelkük van benne. Egyediségükben tökéletes kézműves bonbonok készültek. Szép feladat volt!”
Gere Boglárka szoftverfejlesztő egy barátnőjével érkezett a foglalkozásra. Maximálisan elégedett volt a képzés színvonalával. Kiemelte, mennyire örült annak a lehetőségnek, hogy az adott keretek között saját elképzeléseit is megvalósíthatta, valamint annak, hogy a képzés részeként többféle bonbon elkészítésének fogásait, technikáit elsajátíthatta.
Az intézmény további cukrászati és egyéb témájú workshopok indítását is tervezi ősztől, havi rendszerességgel. Annál is inkább, mivel a mostani résztvevők maguk is igénylik a folytatást, a bonbonok világának más területeit is szeretnék felfedezni.
Nézegessen képeket a workshopról!
Fotók: Albert Ferenc
Címkék:
Hódmezővásárhely HSZC Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola workshop bonbon cukrászat cukrászkodás cukrászati workshop