quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 23. szerda
  -  Béla
Vásárhely

Kézműves bonbonok szívvel-lélekkel a vásárhelyi Corvin-iskolából

2023. május 24.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola első alkalommal tartotta meg május 20-án „Édes alapok” elnevezésű cukrászati workshopját. Az eseményen nyolc érdeklődő vett részt, akik saját készítésű bonbonjaik mellett a megtanult gyakorlati fogásokat, praktikákat, új eszközök ismeretét is hazavihették magukkal – tudtuk meg Kovács Ágnestől.

A hölgyek mindegyike tartalmas kikapcsolódásként, hobbiként tekint a cukrászkodásra, azért iratkoztak be a workshopra, hogy fejlesszék gyakorlati tudásukat, képességeiket. Egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy minőségileg más egy ilyen foglalkozáson részt venni, mint videók alapján „ügyetlenkedni” otthon.

„Érezni kell az alapanyagok illatát, súlyát, megtapasztalni a textúráját, viselkedését” – mondta el Bereczkiné Palócz Gyöngyi oktató, a workshop vezetője. „Izgalmas kihívás volt számomra, hogy most teljes egészében előképzettség nélkülieknek kellett megtanítanom azokat a gyakorlati fogásokat, amelyek sikerélményt nyújtanak. Most nem a vizsgára készülés állt a középpontban, hanem az álmok megvalósítása. Minden egyes falatnyi édesség a készítő keze munkáját dicséri, szívük és lelkük van benne. Egyediségükben tökéletes kézműves bonbonok készültek. Szép feladat volt!”

Gere Boglárka szoftverfejlesztő egy barátnőjével érkezett a foglalkozásra. Maximálisan elégedett volt a képzés színvonalával. Kiemelte, mennyire örült annak a lehetőségnek, hogy az adott keretek között saját elképzeléseit is megvalósíthatta, valamint annak, hogy a képzés részeként többféle bonbon elkészítésének fogásait, technikáit elsajátíthatta.

Az intézmény további cukrászati és egyéb témájú workshopok indítását is tervezi ősztől, havi rendszerességgel. Annál is inkább, mivel a mostani résztvevők maguk is igénylik a folytatást, a bonbonok világának más területeit is szeretnék felfedezni.

Nézegessen képeket a workshopról!

Fotók: Albert Ferenc