quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Vásárhely

Juhásztalálkozó és gasztronómiai bemutató is lesz az Állatenyésztési Napokon!

2023. április 25.

Hagyományos juhász ételek készítésére is nevezhetünk, a gyerekeknek rajzversenyt tartanak.

Az SZTE Mezőgazdasági Kar idén is aktívan bekapcsolódik az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok programjába. Május hatodikán rendezik meg a XXXVII. Szent György Napi Juhásztalálkozót.

PROGRAM

700 – 1200 Hagyományos juhász ételek készítése

900 – 1330 Gyermekprogramok

                              Rajzverseny

1000 – 1030 Folklór műsor

1030 – 1100 Ünnepélyes megnyitó

                              Dani János – Pásztor ballada

                 Köszöntőt mond:

                 Juhász Pál, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség tenyésztési alelnöke

                 Dr. habil. Mikó Edit, Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar dékánja

                 Bátor Árpád, Juh és Kecske Ágazatért Egyesület Szakmaközi Szervezet elnöke

   Csomai Géza, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Állattenyésztési Osztály

                            Legeltetésre Alapozott Állattartási Alosztályának vezetője  

1100 – 1230 Juh és kecske tenyészállat bemutató és értékesítés – „D” szektor

1100 – 1130 Juhkezelési, körmölési bemutató – Főszínpad mellett

1230 – 1300 Sajtkészítési bemutató – Főszínpad

1330 – 1400 Rajzverseny eredményhirdetése – Főszínpad

   Juh- és kecsketermékekből készült ételek gasztronómiai bemutatója, a főzők

   bemutatása – Főszínpad

1400 – 1500  Juhkezelési, körmölési bemutató – Főszínpad mellett

1500 – 1700 Folklór műsor – Főszínpad

Helyszín: Hódmezővásárhely, 47-es főút, 195. km

               Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási centrum

F E L H Í V Á S

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar (Hódmezővásárhely) és

a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség 2023. május 6-án (szombaton) a XXXVII. Szent György Napi Juhásztalálkozó alkalmával rendezi meg a JUH- ÉS KECSKETERMÉKEKBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓJÁT.

A bemutató helyszíne: az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítási területe, Hódmezővásárhely (47-es számú főút, 195. km). A főbejárattól rögtön balra, a színpad mögött (szokásos helyszín).

A bemutatóra, korra és nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.

Nevezési határidő: 2023. május 3.

A benevezett főzőknek minden kellékről önállóan kell gondoskodnia (alapanyag, fűszerkeverék, főzőedény, tüzelőanyag, tálaló edény, stb.).

A főzőknek minimum 5 kg alapanyagot kell biztosítania, melyet előkészített állapotban kell magával hoznia.

A bemutatón csak az vehet részt, aki bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított – „Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról” szóló – igazolást, illetve felmutatja a húsvásárlásról szóló számlát a szervezőknek.

A főzésre 2023. május 6-án, 7:00 és 7:30 között érkezzenek, az ételeknek 13:00 órára kell elkészülniük.

A bemutatón bármilyen juh- és kecskehúsból készült étel főzhető.

Az idén nem lesz verseny, így zsűrizés sem! A bemutató során népszerűsíteni kívánjuk a birka- és kecskehúsból készült ételeket.

13:30-kor minden főzőt felhívunk a színpadra, ahol lehetősége lesz szóban bemutatni az elkészített ételt (pl. melyik vidék étele, hogy készült, egyedi fűszerezés, stb). Az ismertetés után minden résztvevőnek egy kis ajándékcsomaggal köszönjük meg a részvételt.

 Az elkészített étellel a főzők szabadon rendelkeznek, (baráti körben elfogyaszthatják, szétoszthatják, stb.), arra a rendezőség igényt nem tart és térítést nem fizet.

A jelentkezők maximum 2 db bográccsal vehetnek részt a bemutatón.

További információ: Dr. Gráff Myrtill

                                               Tel.: 06-30/532-9696

                                               e-mail: [email protected]

RAJZVERSENY

A gyerekenek rajzversenyt is tartanak, a helyszínen készített alkotásokat lehet beadni.