Vásárhelyi táplálkozási tanácsadó: Így lakmározzunk húsvétkor, hogy a kilók ne szaporodjanak!

Visnyeiné Gulyás Renáta, hormonális táplálkozás-tanácsadót, személyi edzőt kérdeztük arról, hogyan táplálkozzunk tudatosan az ünnepek alatt is, hogy a farmer egy héttel később ne szorítson. De ha mégis túllőttük az „evészetet”, arra is adott tippeket!
„A húsvéti hosszú hétvége szintén – hasonlóan a karácsonyhoz – nem a diétáról szokott szólni, és ezzel nincs is semmi baj! A húsvéti sonka ugyan viszonylag magas kalória tartalommal bír, de ha igyekszünk zsír nélkül elfogyasztani, akkor nagyot nem tudunk hibázni” – kezdte Visnyeiné Gulyás Renáta hormonális táplálkozás-tanácsadó, személyi edző.

Majd kiemelte, ha a sonkát tojással, sok friss zöldséggel vagy salátával fogyasztjuk, – például egy paprika, paradicsom, uborka kombinációt – máris sokat ettünk azért, hogy ne súlygyarapodás legyen a vége az ünnepi falatozásnak, miközben ízletes finomságokat eszünk. Ugyanis nem kell semmit sem megvonni magunktól ilyenkor sem, a fő a mértékletesség és az ételek kombinációja.

Magyar ember mindig, mindenhez kenyeret eszik.
„Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű pékáru a jobb választás, ha van lehetőség, akkor még jobb, ha magunk készítjük el, akár kenyér, akár kalács formájában” – hangsúlyozta a szakember.

És persze az édességről sem ke lemondani!
„Süteménynek kiváló választás például egy narancsos répatorta édesítőszerrel, zabliszttel, de elkészíthető pohárkrémként light mascarpone krémmel is. Emellett figyeljünk a mértékletességre és a bő folyadékbevitel sem elhanyagolandó az ünnepek alkalmával. Étkezés előtt és után is egy nagy pohár víz fokozza a teltségérzetet, valamint a jóllakottság érzetet kelti” – részletezte a hormonális táplálkozás tanácsadó.

Ha túl ettük magunkat…
„Húsvét után pedig vissza tudunk térni a normál kerékvágásba, amennyiben előtte a helyes táplálkozást részesítettük előnyben, ha épp most kezdünk bele bizonyos diétába, életmódváltásba, akkor gőzerővel vethetjük bele magunkat a mozgás mellett ebbe is. Érdemes a húsvéti nagy evések után egy kis zöld tea fogyasztást beiktatni, mely természetes zsírégető, energizáló és az anyagcserét is gyorsítja” – javasolta Renáta.

Finom falatokat és kellemes ünnepeket kívánunk!