quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 04. 24. csütörtök
  -  György
Vásárhely

Élen a hódmezővásárhelyi Corvin cukrászai!

2023. április 06.

Az idén 16. alkalommal szervezték meg Szolnokon a Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállítást és versenyt április 1-jén. A Corvin Iskola cukrász tanulói aranyérmet és különdíjat is kaptak.

. A rendezvényt azzal a céllal hozták létre, hogy hozzájáruljon a vendéglátó szakmák népszerűsítéséhez, fejlődéséhez. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola cukrász tanulói, Balázs Zsanett és Rózsás Ramóna aranyérmet és különdíjat kaptak.

A versenykiírás szerint egy hagyományőrző és két szabadon választott desszertet, valamint egy díszítőmunkát kellett készíteniük. A corvinos cukrász tanulók zserbóval, eper tarte-tal, birsalmás-kardamomos monodesszerttel versenyeztek, díszítőmunkájuk pedig egy látványos karamell artisztika volt. A pályaműveket országosan és nemzetközileg is elismert szakmai zsűri bírálta el.

Büszkék vagyunk a versenyzőkre, oktatójuknak, Bereczkiné Palócz Gyöngyinek pedig szívből gratulálunk.

Kovács Ágnes