Első lett a vásárhelyi Haspárti Team a szegedi Toros Pálinkafesztivál káposztafőző versenyén!

Aratott megint a csapat, töltött káposztával, rántott töltött káposztával és édeskáposztából készített lucskossal kápráztatták el az ítészeket.

„Több fűszert tettünk ez alkalommal a töltött káposztába, több kömény és bors került bele. Rizzsel dúsítottuk a tölteléket, és a bográcsba került babérevél és szemes bors is. Nem rántottuk, suhintottuk a végén a levét. A töltelékből néhányat hagytunk kihűlni, majd hagyományos módon kirántottuk, hozzá kapros-fokhagymás joghurtos öntetet kínáltunk. Emellett készítettünk édeskáposztából, bőrös hússal és füstölttel lucskos káposztát is” – részletezte lapunknak Bihacsy László mesterszakács.

Hozzátette, a 4 tagű szakmai zsűri most is nagy alapossággal értékelte a finomságokat, az ízeken kívül fontos volt az állag és a tálalás is. A zsűri elnöke egyébként Sági Szilárd mesterszakács volt, akit a „Hal a tortán” gasztro realityből is ismerhetünk.

Bihacsy László még elmondta, bár némileg visszavonultak, legközelebb áprilisban Ecseren fognak lábasban főzni két féle ételt is.


Gratulálunk a Haspárti Teamnek!