quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2025. 02. 23. vasárnap
  -  Alfréd
Vásárhely

A vásárhelyi Corvinban most megtanulhatod a bonbonkészítést!

2023. március 31.

Fehér és étcsokoládé felhasználásával készül majd speciális krémmel töltött trüffel golyó, méghozzá kétféle: rumos-diós fehér és étcsokoládés rumos változat.

Egyre nagyobb divatja van a kézműves workshopoknak, szívesen ismerkednek az emberek kreatív, alkotó tevékenységekkel. Erre a társadalmi igényre figyelve hirdette meg a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola „Édes alapok” elnevezésű bonbonkészítő workshopját, melyet április 6-án rendeznek meg. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a programra – előképzettségtől függetlenül – akik érdeklődnek a kézműves cukrászat és annak speciális fajtája iránt – írta a lapunkhoz eljuttatott közleményében Kovács Ágnes.

Csokoládét csak szeretettel lehet készíteni – állítja Bereczkiné Palócz Gyöngyi cukrász oktató, aki a program házigazdája. Egy tálka saját készítésű bonbon kreatív, ötletes és esztétikus ajándék lehet, valamint a baráti összejöveteleket, családi ünnepeket is megédesítheti. A tizenöt éves oktatói múlttal és számos versenyeredménnyel rendelkező Bereczkiné Palócz Gyöngyi gondosan állította össze a workshop tematikáját. Fehér és étcsokoládé felhasználásával készül majd speciális krémmel töltött trüffel golyó, méghozzá kétféle: rumos-diós fehér és étcsokoládés rumos változat. A töltött bonbon szintén csokoládés tölteléke, az ún. ganázs (franciául ganache) valódi gyümölcsök felhasználásával készül.

A foglalkozáson részt vevők olyan alapvető fogásokat és trükköket sajátíthatnak el, amelyek birtokában otthon is gyerekjáték lesz az édes finomságok elkészítése. De ha valaki csak a kultikus Csokoládé című film miatt kóstolna bele a bonbonkészítésbe, akkor is bizonyosan nagy öröm lesz számára a foglalkozáson való részvétel.

A nyitókép illusztráció: Pixabay.com